zondag 28 oktober 2018

Aldus Sybren - #readingchallenge

Als boek met een LGBT hoofdpersoon las ik het boek Aldus Sybren, over een transman, oftewel iemand die is geboren met vrouwelijke geslachtskenmerken, maar die eigenlijk een man is.

Het verhaal:
Sybren, pas gescheiden, verhuist na twintig jaar Amerika terug naar Rotterdam, waar, afgezien van een oom, niemand hem kent en niemand weet dat hij tot drie jaar geleden nog door het leven ging als vrouw.
In zijn nieuwe land, zijn nieuwe lijf en in zijn nieuwe rol als single homoman probeert Sybren uit te vinden wat hij wil, en met wie. En terwijl hij, getergd door heimwee, en twijfel langzaam nieuwe vrienden maakt, komt Sybren erachter dat een nieuwe start niet zo simpel is.

Mijn mening:
Ik vond dit boek erg prettig weglezen, ik was er heel snel doorheen. Of het verhaal realistisch was vind ik moeilijk te beoordelen, omdat ik zelf niet met dit soort gevoelens rondloop, maar het verhaal kwam op mij in elk geval wel realistisch over. 
Het boek wisselt steeds van perspectief tussen de huidige tijd en de tijd waarin Sybren nog als meisje door het leven ging. Dit maakte het boek erg interessant en afwisselend. Het verhaal wist me ook heel vaak te raken en heeft me van begin tot einde weten te boeien. 

Ik geef dit boek 5 sterren. 

2 opmerkingen:

  1. Wisselingen van perspectief vind ik nooit zo fijn, maar verder klinkt het als een leuk boek!

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)