woensdag 9 januari 2019

Novasure - deel 2

Afgelopen maandag mocht ik weer langs bij de gynaecoloog om te bespreken wat onze beslissing wat betreft Novasure was.Vorige keer was ze vrij stellig dat ze dit een goede optie vond, maar gek genoeg leek ze daar deze keer weer heel anders over te denken.  Misschien kwam dat ook wel doordat ik wat vragen had over hormoon-tekorten, maar het gesprek liep in elk geval dit keer een heel andere kant op.

Het is nu de bedoeling dat ik dagelijks mijn daglichtlamp ga gebruiken tot het einde van de winter. Daarnaast moet ik als experiment bij doorbraakbloedingen een kortere stopweek inlassen van 4 dagen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat mijn hormonen minder in de war raken. En als derde mag ik over een maandje langs bij een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in voeding bij hormoonproblemen.

Aan de ene kant voel ik me wel heel erg serieus genomen door de gynaecoloog,aan de andere kant voelt dit wel een beetje als spelen met mijn emoties. Sander en ik hebben een paar heel emotionele weken achter de rug waarin we veel hebben gesproken over de toekomst en of we écht definitief de knoop willen doorhakken over een tweede kindje. Nu had ik er berusting in en word alsnog die optie weer afgenomen voor mijn gevoel. Dat is wel even moeilijk.

Maargoed, hopelijk gaan de adviezen van de gynaecoloog wel helpen. Het blijft een zoektocht met ups and downs.

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij een goed advies van de gynaecoloog want met de eerder voorgestelde behandeling verandert er niet zoveel aan je hormonen.
  Ik heb geen ervaring met pdds, wel met erg schommelende hormonen in de overgang. Ik merk verbetering mbv supplementen. Naar mijn idee vooral door Monnikspeper en een hooggedoseerde omega3 van algenolie. Daarbij merk ik dat dierlijke voeding de klachten ook verergert. Behalve eieren. Verder voorzichtig met koffie en suiker. Nu is ieder lichaam weer anders en vooral luisteren naar jezelf.
  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat is ook zo. Echter de doorbraakbloedingen blijven gewoon komen, nu zelfs al tijdens de eerste 3 weken van het pil slikken. Dat los je natuurlijk niet op met voeding en lichttherapie. Daar gaat het me nu eigenlijk nog meer om dan de PMDD zelf, want die lijkt over het algemeen wel redelijk onder controle nu, ondanks dat de afgelopen maand even pittig was

   Verwijderen
  2. Nee, dat is niet met lichttjerapie en voeding op te lossen. Wat enorm naar allemaal. Dus hierbij van mij ook een digitale knuffel!

   Verwijderen
 2. Alleen even een digitale knuffel om je
  sterkte te wensen. Lijkt me een heftige periode zo.

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)