woensdag 16 oktober 2019

Rente van 6% bij Albert Heijn

Een van de leukste manieren om wat extra geld bij te verdienen vind ik het sparen van koopzegels. Het is een soort sparen waarbij je niet tot het eind van het jaar hoeft te wachten tot je rente ontvangt... Bovendien is het inplakken van zegeltjes voor mijzelf nogal verslavend gebleken. Ik vind het een kick om zo snel mogelijk mijn zegelboekje vol te krijgen en weer wat extra rente te ontvangen. 

 

Zegels sparen

Bij de Albert Heijn kun je zegels sparen bij al je aankopen. Bij elke euro die je uitgeeft kun je een zegel van 10 cent erbij kopen. Zodra je boekje vol zit (je moet dan 490 zegels hebben) kun je ze inleveren. Je krijgt voor een vol spaarboekje 52 euro, dus 3 euro extra. Dit is iets meer dan 6% rente dat je ontvangt! Er is geen enkele spaarrekening in Nederland die zo'n hoge rente aanbiedt.

490 euro aan boodschappen bij Albert Heijn?!

Albert Heijn is niet de goedkoopste supermarkt, dus ik doe er lang niet al mijn dagelijkse boodschappen. Toch lukt het me elke keer weer om binnen 3 maanden een zegelboekje vol te hebben. Ik heb hiervoor de volgende tips en trucs:
 • Ik koop altijd cadeautjes bij de Albert Heijn. Dat kan variëren van een lekkere douchegel tot bakspulletjes of een bloemetje.
 • Ik koop voor verjaardagen al het gebak bij Albert Heijn. Het is even duur als bij andere winkels, net zo lekker én ik kan er zegels mee verdienen.
 • Ik heb hulptroepen ingeschakeld. Mijn moeder en oma kopen ook zegels voor me.
 • Als ik van tevoren weet dat ik een cadeautje ga kopen bij een andere winkel, dan kijk ik tijdens mijn boodschappenrondje of er toevallig ook een cadeaukaart van die winkel is. Die koop ik dan speciaal daar, zodat ik zegels erbij kan nemen...
 • Eén keer heb ik een vrij duur artikel gekocht en later weer teruggebracht. Dit was natuurlijk niet met voorbedachte rade, maar het is wel een snelle manier om aan zegels te komen voor ondeugende mensen.

Rente op jaarbasis vs direct rente

Een groot voordeel van sparen bij Albert Heijn is dat je de rente direct ontvangt zodra je spaarkaart vol is. Je hoeft geen jaar te wachten voor het wordt uitgekeerd. Dus eigenlijk is de winst die je behaald door te investeren in Albert Heijn punten nog groter dan je zo op het eerste oog denkt!

Rekenvoorbeeldje:

Ik doe er 2 maanden over om 49 euro bij elkaar te sparen bij Albert Heijn. Na die twee maanden lever ik mijn kaart in en heb dus 3 euro verdient.
Als ik 2 maanden 49 euro op mijn spaarrekening zet en het er daarna vanaf haal, dan krijg ik alleen rente over die 2 maanden. Dus in plaats van 3% (in het gunstigste geval!!) krijg ik maar 0,5% rente over die 49 euro. Dat is dus nog geen 25 cent!

In werkelijkheid ontvang je dus niet 2 keer zoveel rente over je geïnvesteerde geld, maar wel 12 keer zoveel! Kortom: ik kan zegels sparen bij de Albert Heijn van harte aanraden. Je geld groeit er sneller dan wanneer je het op je spaarrekening laat staan!

10 opmerkingen:

 1. Ook ik spaar AHzegels maar ik krijg heb hooguit 1 keer per jaar een volle spaarkaart. (Bij de bio-zaak en de boerderijwinkel kun je geen zegels kopen)
  Je zou bij Plus moeten sparen,volle kaart (4 euro) levert 6 euro op

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ging het destijds heel hard met de zegels van AH, maar tegenwoordig bestel ik vaak bij Picnic, dus ik ben nu ook niet zo snel meer eigenlijk.

   Plus kom ik nooit, maar het is wel een mooie actie zo te lezen!

   Verwijderen
 2. Dus je moet voor 4900,- aan boodschappen kopen om 3,- terug te krijgen? Dan krijg je dus 0,61% korting. Niet echt indrukwekkend moet ik zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh, nee? Voor €490, want je moet 490 zegels hebben. Waarom zou je dat als een korting zien? Als het geld op de bank staat noem je dat toch ook geen 0,2% korting op je bankkosten?

   Verwijderen
  2. Denk je nou echt dat ik in 2 maanden voor €4900 aan boodschappen kan doen trouwens??

   Verwijderen
  3. ... zo wordt geld wel tijd... en zit rentenieren er voorlopig niet in.

   Verwijderen
  4. oeps, nulletje teveel inderdaad:-). Maar het percentage klopt wel: je koopt voor 490 aan boodschappen, en uiteindelijk krijg je 3 euro korting.

   Het zijn twee verschillende dingen: bij de ene krijg je 3 euro korting op je boodschappen, bij de bank stal je je geld tegen rente (inderdaad, tegen belachelijk lage percentages). Bij de bank kan je zoveel geld brengen als je wilt zonder boodschappen te hoeven kopen, bij AH zegeltjes moet je per 49,- eerst voor 490,- aan boodschappen doen, dus het schaalt niet echt lekker.

   Ander gedachte experiment: stel dat de koopzegels gratis waren geweest, en dat je na 100 zegeltjes 3 euro zou krijgen, hoe zou jij dan de rente definieren? 3 euro gedeeld door 0 is oneindig veel rente?

   Verwijderen
  5. Ja, dat is waar, dat opschalen is wel een dingetje. Maar als je er toch al boodschappen haalt, dan vind ik het toch wel een leuke actie van AH, zeker omdat je die rente / korting weer kunt inleveren wanneer je maar wilt. Echt snel gaat het niet, maar €50 op de rekening zetten en na een jaar is het opeens €18 meer geworden, dan gebeurt helaas nergens.

   Goede vraag over dat gedachten-experiment, in dat geval zou ik het wel als korting zien,omdat ik er zelf niets voor heb hoeven inleggen. Veel bedrijven doen dat ook, bijvoorbeeld 10e bakje koffie gratis oid

   Verwijderen
 3. Ik kom echt al 100 jaar bij de AH, en nog nooit een zegeltje gekocht, weet eigenlijk geeneens waarom..mijn moeder deed dat altijd wel dat ik nog thuis woonde, altijd die zegels likken, bah haha.Of hebben ze nu zelfplakkende zegels ondertussen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope nog steeds likken ;) Maar kan ook met een vochtig doekje natuurlijk.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...