dinsdag 31 december 2019

Zorgverzekering aanpassen

Oeps, het mag dan wel 31 december zijn, maar voor mijn gevoel is het jaar nog lang niet voorbij! Vandaar dat ik er ook pas vandaag aan dacht dat we de zorgverzekering nog moesten checken.

In principe zijn we allebei nog tevreden over onze zorgverzekering, maar we wilden dit jaar voor 1 persoon in één keer betalen, zodat we een kleine korting krijgen. We hebben even gecheckt wat dan de meeste korting opleverde, en dat bleek mijn zorgverzekering te zijn. Ik krijg 2% korting. Dit komt neer op ongeveer €36 aan korting. Aangezien het geld anders tegen 0,01% rente op de spaarrekening staat, leek dit me wel een betere investering. In de loop van het jaar spaar ik dit bedrag dan gewoon weer terug.

Het doet wel pijn hoor, zo'n groot bedrag in 1 keer over moeten schrijven en ons saldo zo zien dalen. Maar aan de andere kant, zoals ik al zei: op de spaarrekening doet het niets meer.

Hebben jullie ook wel eens gekozen voor een jaarpremie?

4 opmerkingen:

 1. Ja, ik doe dat elk jaar zelfs. Dan ben ik er maar van af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind een jaarpremie te weinig lonen tegenover het feit dat ik dat geld niet meer tot mijn beschikking heb. Als ik een grotere buffer zou hebben, dan zou ik het misschien eerder overwegen, maar op dit moment vind ik het prima dat het maandelijks gaat.

  Ik vind het wel een klus om uit te zoeken of de verzekering moet worden omgezet, maar achteraf altijd weer een goed gevoel. Heb je ook een bewuste keuze gemaakt onder wie Tobias verzekerd is?

  Ik ben wel benieuwd of Sander nog een Apple Watch neemt via de zogenaamde premie-terugverdienen-truuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al jaren, scheelt bij ons 3%, vervolgens maandelijks een 12e sparen en het bedrag staat jaarlijks klaar. Jullie moeten nu natuurlijk weer (een deel van de )buffer terug sparen. Kan me voorstellen dat dat pijnlijk voelt. Maar verstandig keus want onderaan de streep levert het je geld op.
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen wij ook al jaren, ook voor de huis- en autoverzekeringen. We sparen maandelijks een bedrag van de huidige premies opgeteld+10%, anders heb je te weinig voor het volgende jaar (premies gaan doorgaans omhoog, niet omlaag).

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)