vrijdag 17 januari 2020

Hoe het gaat met afvallen

Lot vroeg me hoe het gaat met afvallen. Dus bij deze even een update van hoe dat gaat.

Eind november was ik ongeveer 5 kilo afgevallen met o.a mindful afvallen. Hier was ik uiteraard hartstikke blij mee,maar ik wist ook al dat december een lastige maand zou gaan worden,vanwege het vele eten en minder bewegen. Daarnaast kregen we ook nog eens slecht nieuws en ik ben een emotionele eter, dus dit maakte het lastiger.

Uiteindelijk ben ik in december weer een ruime kilo aangekomen. Het is even niet anders. Inmiddels ben ik weer bezig om de oefeningen van het mindful afvallen toe te passen en hoop dan snel weer terug te keren naar een gezondere levensstijl. Ook ben ik bij verschillende sportscholen een kijkje aan het nemen om te bekijken waar ik me aan kan sluiten.

O ja, waar ik wel heel erg trots op ben: ik ga nog steeds door met geen chocolade-repen eten! Halverwege januari ben ik ook weer gestopt met warme chocolademelk drinken, want dit zet ontzettend aan merk ik wel.

3 opmerkingen:

 1. Dat valt toch best mee wat je bent aangekomen en je weet precies waarom en nu je jezelf weer aanpakt zal die kilo er weer snel af zijn.
  Dronk je gekochte chocolademelk?
  Een enkele keer maak ik het wel eens met water, cacaopoeder en zoetjes en klein scheutje slagroom, dat is al een stuk beter dan gekochte/ Maar als het voor jou moeilijker is om het bij een enkele keer te houden kan je er beter helemaal afbljiven misschien.
  Soms geef ik wel eens een cijfer aan iets, een 8 is groot twijfelgeval een 9 denk ik echt eerst nog even overna en een 10 is heerlijk. Ik weet ook dat ik na een uurtje weer trek in iets zoets heb maar dat gevoel is ook snel weer weg als je het negeert en afleiding zoekt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch nog steeds netjes, dat je er 4 kwijt bent geraakt. En die ene komt inderdaad vast ook door december en het slechte nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat chocolademelk met bv. rijstdrank niet zo aandikt, je hoeft er ook geen of weinig suiker bij te doen, wel pure cacao gebruiken. Sinds ik suiker mijdt en veganistisch eet ben ik 9 kg afgevallen en blijf al een een jaar of 4 op mijn gewicht. In ieder geval veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)