woensdag 6 oktober 2021

Kinderboekenweek 2021: Tobias' favorites

 Vanaf vandaag is het weer kinderboekenweek. Dit jaar is het thema "worden wat je wilt" en gaat het over beroepen. 


Zoals elk jaar heb ik ook weer aan Tobias gevraagd wat zijn favoriete boeken zijn en hij kwam met deze top 3:


1. Warrior cats - een serie boeken over wilde katten die in een bos leven in verschillende groepen (clans) met hun eigen geloofsovertuiging, regels en hierarchie. Tobias verslindt deze boeken, hij heeft de afgelopen 4 maanden elke week wel een boek uit deze reeks gelezen. 

2. De waanzinnige boomhut - ook dit is een serie. Het gaat over 2 schrijvers die samen (in eerste instantie) een boomhut van 13 verdiepingen hebben. Elk boek wat erbij komt, komen er weer 13 verdiepingen bij in de boomhut. Het is allemaal grote onzin, maar Tobias leest het graag. 

3. Dogman - de derde serie op een rij 😉 Dit is een stripboek dat gaat over een persoon die half mens en half hond is. Vergeleken met dit boek is de waanzinnige boomhut eigenlijk nog best verantwoord leesmateriaal. Welke boeken zijn bij jullie thuis favoriet bij de kids momenteel? 

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je zoon een lezer is. Onze zoon niet. Ik heb hem altijd voorgelezen en op de middelbare school lazen we samen de boeken die hij voor zijn lijst moest lezen.
  Onze dochter (16) leest wel, zij heeft de boeken van de Waanzinnige boomhut ook verslonden. Heel lang was er maar een. Nu leest ze voornamelijk Engelse romans (via mijn online bieb account). Ze schrijft ook verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 jaar.. Teun en Otto(Gonnie en vriendjes), dikkie dik, Jip en Janneke, Borre,kikker, 365 konijnen verhalen, alle boeken over Jona en de ark van Noach(dieren) en dinosaurussen, dribbel, Elmer.
  Eigenlijk.. als ik elke dag maar 2 uur alles voorlees is ie gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze jongens verslinden Donald Ducks. Maar ook de ouderwetse avonturen series van Pietje Bell en de Kameleon hebben ze uit. De waanzinnige boomhut en het leven van een loser etc, dat staat nog in de kast. Daar zijn zij nog te jong voor.
  Dochter van 14 leest voornamelijk Engelse misdaadboeken voor de jeugd, maar ook Nederlandse draaiboeken voor de jeugd. En voor de lijst natuurlijk... Zij het met minder plezier😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook zó fijn dat onze kinderen (10, 8, 7, 5) allemaal lezers zijn. Ieder zijn eigen ritueeltje, de een leest liefst 's ochtends voor dag en dauw, de ander voor het slapen gaan. de een leest graag languit op de bank of bed, de ander juist weer alleen aan tafel of bureau.
  hier zijn de boomhut en dogman boeken ook verslonden, dat zijn wel echte flutboeken ja... maar precies het goede niveau absurdistische kinderhumor, dat wel.
  gelukkig voor mama worden er ook nog goede boeken gelezen, roald dahl, astrid lindgren, tonke dragt en thea beckman gaan er hier ook snel doorheen in. maar bovenaan de lijst staat momenteel de grijze jager en broederband serie en de harry potter serie. De kleuter is helemaal weg van de gorgels, die lezen we nog lekker voor.
  Ik ga die warrior cats serie eens tippen aan mijn jongens, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)