zondag 6 november 2011

dag 1: niet winkelen

Vandaag was de eerste dag van ons project. Voor vandaag stond het 'niet kopen' op het programma, maar omdat ik zondag zoveel mogelijk als een rustdag probeer aan te houden, gaan wij bijna nooit winkelen op zondag. Vandaar dat ik vanmorgen toen ik wakker werd gelijk ben begonnen met het bewust omgaan met energie en water, om ons doel van 20% besparing te behalen.

Zondag 's ochtends hebben we altijd een uitgebreid ontbijtje met een gekookt ei, broodjes en andere lekkere dingetjes. Vanmorgen heb ik niet 2 eieren gekookt, maar direct 6, zodat we er ook een aantal hebben om vanderweek door de sla te doen. Zo kan de kookplaat de volgende keer dat we eieren nodig hebben gewoon uitblijven. Het water waarin we de eieren hebben gekookt heb ik ook thee van gezet. Daar proef je toch niks van! Zo heb ik toch weer twee keer het gebruik van een elektrisch apparaat uitgespaard. (Al ben ik niet van plan om het altijd op deze manier te gaan doen, maar ik vind het een sport om deze week nóg zuiniger te doen dan anders).

's Middags zijn we naar de vertoning van de No Impact Man film geweest. Het was erg leuk om de dingen die we al hadden gelezen in het boek nu ook eens met eigen ogen te zien. Het was ook leuk om wat andere deelnemers te spreken. Ook was er iemand van de organisatie, die mij zelfs herkende van Twitter / Facebook. Ben ik toch een beetje een celebrity, haha :P

Daarna zijn we (geheel in stijl) op de fiets terug naar huis gegaan. Thuis gekomen heb ik biologische spitskool met een kokos-kerriesausje klaargemaakt.

Morgen is het afval aan de beurt en mogen we bekijken wat er vandaag allemaal in de vuilniszak is verdwenen. Waarschijnlijk een stuk meer dan we hoopten; zeker met een ontbijt met afbakbroodjes en aanverwante artikelen. Hier valt dus zeker nog het een en ander te verbeteren!!

5 opmerkingen:

 1. Ha Daniëlle, leuk je blog!! Goed plan. Leuk je zo vanmiddag even te ontmoeten en te weten dat we met elkaar deze week "doen". Groet, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He super joh. Gekookte eieren zijn een week houdbaar in de koelkast trouwens, dus je kan vooruit :)

  Las een keer op iemands blog dat je beter steeds kan proberen het goed te doen en het geregeld te 'verkloten' dan dat je het gewoon consequent verkeerd doet. En zo is het :)

  In deze wereld is het gewoon lastig om het vrijwillig met minder te doen.

  Celebritydaantje, houd ons op de hoogte he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg! Ik ga vandaag even zitten voor wat ik wil doen met de No Impactweek. Het wordt geen officiële deelname, want ik denk niet dat ik er genoeg aan kan doen, maar zoals Valhalla zegt: steeds proberen is beter dan consequent fout doen. Gisteren niets kopen ging in ieder geval al prima ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip zeg, van die eieren! Ga kijken of ik daar ook rekening mee kan houden.
  Wij doen niet mee met de No Impact-week omdat ik bang ben dat ik mijn gezin daar nog niet in mee krijg. Maar misschien volgend jaar?
  Geen tot bijna geen afval produceren lijkt me nog het lastigste. Niets kopen deze week gaat me nog wel lukken, de bankrekening raakte toch al ernstig leeg dus dan wordt het noodzaak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al dat afval he, dat is echt een lastig punt. Zelfs in de natuurwinkel vind ik nauwelijks onverpakte voedingswaren...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...