vrijdag 11 november 2011

Dag 6: water besparen

Vandaag is het dag 6 en ik moet eerlijk bekennen dat ik er een beetje doorheen zit. Het is koud, donker en helemaal niet meer leuk. Ik wil gewoon de radio aandoen, de hele avond op de laptop zitten, een enorm lange, warme douche nemen en vooral gewoon weer even leven zonder 'het juk' van al die regeltjes.

Ik had me voorgenomen om positief te blijven gedurende deze week, maar het valt me erg zwaar. Als Sander en ik samen zijn is het wel te doen; dan heb je wat afleiding aan elkaar. Maar Sander is deze week elke dag laat terug uit zijn werk en ik merk dat ik het steeds moeilijker vind om hem dat niet kwalijk te nemen. Terwijl hij er natuurlijk ook niks aan kan doen dat hij elke dag anderhalf uur meer reistijd heeft dan ik. En vandaag moet hij ook nog eens alle computersystemen resetten en daarom moet hij als allerlaatste blijven. En dus zit ik hier nu in het halfdonker. Koud en zielig te wezen.

Kortom: even een baaldagje. Ik heb echt zin om gewoon op te geven, maar ik doe mijn best om vol te houden. Nu maar eens de computer uitdoen en met een goed boek op de bank gaan zitten. Maar de mooie, gelukzalige ervaringen die Collin Beavan in zijn boek beschrijft, die heb ik nog niet ervaren...

6 opmerkingen:

 1. Maar je hoeft toch niet per sé in de kou en in het donker te zitten? Die 'extreme' regel heb je jezelf opgelegd, net zoals wij gedaan hadden. Ik leef alleszins op hoop: binnen enkele jaren hebben we een eigen huis, dat we zooooodanig dik geïsoleerd zullen hebben dat we absoluut niet koud zullen hebben als de verwarming een week niet aanstaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer in allerlei dingen bewust te zijn wat voor invloed het heeft op het klimaat, op mijn geld, op mijn gezondhied en weet ik wat nog meer.Maar ik ga niet een hele week lang in het half donker zitten en paars aan te lopen van de kou. Daar help je echt niks en niemand mee. Integendeel: je zegt zelf dat je er van baalt.Het is bedoelt om je bewust te maken/houden, niet om jezelf te pijnigen/laten lijden. Mijn verwarming staat gewoon aan en ook de lampen. Milieubewust en spaarzaam leven hoeft niet spartaans en een martelgang te zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh die week is om mensen wat bewust te maken... niet om te laten zien dat besparen Echt Niet Leuk is. Of om te laten zien hoe het was toen stookhout op de bon was.

  Wij zitten gezellig met twee lampjes, kaarsen, kachel op 18, trui aan... Het kan altijd zuiniger, maar ik hoef niet in het donker en de kou te zitten om te beseffen dat we met zijn allen zuiniger moeten doen?

  Ik vind het supergoed dat je het doet hoor, je hebt echt doorzettingsvermogen en je schrijft er leuk over.

  Maar (bij mij althans) was het meer een geleidelijk proces en uiteindelijk is het iets dat moeiteloos en zonder verlies aan comfort in te passen is in ons leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er deze week iets meer bij stil gestaan. Dus verwarming pas aan als we het koud kregen, ongeveer om de dag normaal programma, dan zak het hier niet onder de 18,5 en verder haren wassen dagje uitstellen als dat kan. Gas eerder uit onder de pasta/ aardappels en overdag geen licht aan of wassen draaien. Verder kregen de kinderen zelfgebakken koek mee in een plastic bakje ipv voorverpakt. Dat heeft mij al weer iets bewuster gemaakt. Oven liet ik overigens na gebruik open afkoelen. Stond er nog wel ene lichtje aan maar ging de warmte niet verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaaaaah....... maar ik vind je wel heel dapper hoor!! Vraag me ook wel af of Collin Beavan helemaal in het donker ging zitten, en als hij er al over schreef zaten ze altijd met anderen spelletjes te spelen. Dan heb je wel genoeg afleiding natuurlijk!
  Hoop dat je tenminste een goed boek hebt! Succes met de laatste loodjes (zei ze vanuit een warm huisje ;-))!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met de schrijfsters eens .. jullie zijn bikkels maar om het ook te doen nee..
  te eerste verklaart mijn man me dan voor gek en ik zou het zelf niet willen.
  Bewonder je / jullie wel om je doorzettingsvermogen maar sla er niet in door.
  Bijdrage leveren aan het millieu is goed en als iedereen het zou doen dan levert het echt wat op.
  Nu is het een druppel op de gloeiende plaat.
  En de echte vervuillers de grootste is de industrie die dus bakken geld verdienen en het milieu zo belasten dat wij in de vervuiling zitten.
  Mss kan je beter mee gaan demonstreren met tegen groep.
  Meid je week is bijna voorbij en dan kan je weer mee vervuilen en toch bewust zijn met wat je doet.

  tot maandag op ons warme kantoor

  greetzzz je collega..Marjolein.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)