zaterdag 12 november 2011

dag 7: doe iets goeds

Vandaag is het de bedoeling om iets goeds te doen voor het milieu of je medemens. Ik heb Sander vanmorgen uit laten slapen, dus dat vind ik al behoorlijk goed ;) Vanmiddag gaan we het bos schoonmaken, want helaas laten veel mensen hun troep daar gewoon liggen.

Gisteravond nadat ik mijn blog had geschreven heb ik de verwarming aangezet en wat meer lampjes ook. Opeens voelde het weer veel meer als mijn eigen huisje, in plaats van een plek waar ik me niet echt prettig meer voelde. Blijkbaar was ik over een grens heengegaan van wat voor mezelf nog comfortabel was en wat ik niet prettig vind. Fijn om te weten waar die grens ligt!


Omdat ik gister niet zo in de no impact mood was, heb ik niet echt geschreven over onze waterbesparingen. Water besparen vinden Sander en ik erg belangrijk, omdat water toch iets is waar we niet zonder kunnen. En het is best mogelijk dat water ooit heel schaars wordt, dus we kunnen er maar beter zuinig mee omgaan! Dit doen wij trouwens buiten de No Impact Week ook al!

Wij doen de volgende dingen:
1. Als we warm water nodig hebben, en het water is nog niet op temperatuur, dan vangen wij dit water op in een emmer of maatbeker. Zowel in de keuken als bij het douchen. De emmer zetten we tijdens het douchen ook in de douche neer, zodat ie dan ook nog wat water opvangt. Dit water gebruiken we voor de plantjes en om het toilet mee door te spoelen.
2. We gebruiken een afwasteiltje, in plaats van dat we de hele bak vol laten lopen.
3. We ' hergebruiken' water; water waar we eieren in hebben gekookt en het water uit mijn kruik wordt ook in de emmer erbij gegooid.
4. We zijn bezig met het orienteren op de mogelijkheden om een regenton neer te zetten.
5. We proberen (zeker deze week) kort(er) te douchen. Ik vind dit echt wel een grote opgave, daarom gebruik ik een klokje.
6. Sander doet zich speciaal voor deze week wassen bij de wasbak, in plaats van onder de douche. Hij is daar geen fan van, want het is veel te koud!
7. Tandenpoetsen en scheren doen we niet met een lopende kraan aan.
8. We draaien het korte wasprogramma, waardoor de wasmachine minder water gebruikt

Deze week letten we nog eens wat extra op deze punten. We zijn benieuwd of we op deze manier ons doel, een besparing van 20% op ons gemiddelde waterverbruik, kunnen halen.

1 opmerking:

  1. Knap hoor, die waterbesparingen! Ik zou daar ook wel meer mee willen doen, maar vriendlief gaan deze mogelijkheden denk ik echt te ver... Wel fijn dat jullie dit zo samen kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)