woensdag 2 november 2011

voorbereiden voor no impact week

In navolging van Eefje willen ook wij op een rijtje zetten op welke wijze we volgende week willen gaan meedoen met de No Impact Week.

Zondag: de eerste stap is stoppen met consumeren. De komende week gaan we geen spulletjes kopen, en als het echt, echt, ├ęcht niet anders kan, dan lenen we het wel. Maargoed, dit doen we eigenlijk nu ook al... Dus er verandert vandaag nog niet veel.

Maandag: vandaag stoppen we zoveel mogelijk met afval produceren. Hier besteden we ook al wat langer aandacht aan. De hoeveelheid plastic bekertjes, bordjes en zakjes is al drastisch afgenomen. De rest van de week gaan we kijken hoe we dit nog verder naar beneden kunnen krijgen.

Dinsdag: vanaf vandaag geen auto meer rijden. Nu hebben we beide (nog) geen rijbewijs, dus dit moet een eitje voor ons worden. ;)

Woensdag: meer lokale voeding eten. Momenteel hebben we al een groentenpakket dat uit een straal van 50 kilometer komt en ook in de supermarkt letten we erop dat we zoveel mogelijk seizoensgroentes en -fruit kopen. Hoe we het gaan doen met zaken als melk en rijst daar heb ik nog geen idee van... misschien maar gewoon dat niet eten?

Donderdag: vandaag gaat de stroom eraf! Tenminste, van alle groepen behalve de keukengroep. Tenslotte kookte No Impact Man ook gewoon op gas! Dat wordt dus drie dagen opstaan in het donker, weinig laptoppen en ook de was niet doen. Sander heeft al beloofd dat hij het met de hand gaat doen. Zelf zie ik dat eerlijk gezegd niet zo zitten, maar als Sander dat wil, dan hou ik hem niet tegen ;)

Vrijdag: zuiniger zijn met water. Ik zou niet weten wat wij nog kunnen doen om zuiniger te zijn met water. Het koude water voor het douchen/afwassen wordt al opgevangen om het toilet mee door te spoelen, we gebruiken een teiltje bij het afwassen enz. Dus dit moet makkelijk worden ;)

Zaterdag: iets goeds doen voor het milieu. Wij gaan waarschijnlijk in het bos troepjes opruimen. :)

Zondag: eco-zondag. Gewoon een zondagje lekker lui doorbrengen zonder energie te verbruiken en vanalles te moeten. Klinkt me eigenlijk wel heerlijk in de oren. :)

Ik kijk echt uit naar deze week. :)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb me dit jaar nog niet verdiept in de No Impact Week, maar ga er ook eens naar kijken. Vorig jaar heb ik ook mee proberen te doen, het zou leuk zijn als ik nu weer op kleine schaal een verschil kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)