dinsdag 1 november 2011

weekmenu week 44

Ook deze week weer krijgen we een groentenpakket. Ik heb de bloemkool van het vorige pakket nog niet op, maar ik denk dat ik die morgen aan mijn moeder ga geven. Ik vind bloemkool namelijk ontzettend vies, om eerlijk te zijn. Dus hopelijk krijgen we dat voorlopig niet meer bij het groentenpakket.

Het pakket van komende week is er wél eentje waar ik erg blij mee ben: spitskool, paprika, prei, rode flesui, aubergine en wortelen. Ja, jullie lezen het goed: deze keer eens géén sla!! Terwijl ik er net ben achtergekomen dat Sander heerlijke salades in elkaar kan zetten. Maargoed, het zij zo ;)

Vooral met de paprika ben ik ontzettend blij; ik ben een echte liefhebber van ze. Ik heb het zelfs eens voor elkaar gekregen om in één week tijd 4 keer paprika te eten (door de pasta, gevulde paprika, paprika-soep en paprika-salade). Dus dat zegt denk ik wel genoeg! Deze keer hou ik het bij gevulde paprika's, trouwens.Woensdag:
Gevulde paprika.

Donderdag:
Rijst met kerriesausje en prei, met vegetarische roerbakreepjes.

Vrijdag:
Wortelstoof, gemaakt door Sander.

Zaterdag:
Ovenschotel met aubergine en pesto.

Zondag:
Roergebakken pittige spitskool met rijst en noten

Maandag:
Bij ouders.
Dinsdag:
Wraps met een nog onbekende vulling.

6 opmerkingen:

 1. Ja dat ken ik, ik tref ook wel eens iets aan in de tas waar ik niet dol op ben. En na alle wortelen uit eigen tuin en wekelijks wortelen in de tas ben ik daar voorlopig goed klaar mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En heb je al eens een ovenschotel met bloemkool
  klaargemaakt? Echt lekker!
  Eerst doe je de aardappelpuree in de ovenschotel
  dan het rul gebakken gehakt , daarover de licht
  gekookte bloemkoolroosjes en daarover een
  kaassaus....Mmmm
  Hier thuis eten ze ook niet graag bloemkool maar
  die ovenschotel is echt een topper hier..
  Dat zou ik elke week mogen maken!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er weer lekker uit! Hier staat voor vandaag toevallig net wel bloemkool op het menu. Die had ik voor een euro gekocht en moet op voor hij verpietert, dus ik ga nog eens even kijken wat voor lekkers ik ervan kan maken. Ovenschotels met bloemkool vind ik bv idd heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil je ruilen?? Ik was zo blij met de bloemkool in de groentetas afgelopen week ;-) Daarnaast zat er WEER paksoi in (nou ja, Misoma, familie van), dat komt me zo de neus uit inmiddels!
  Ben ook geen sla-fan in de winter, dus ik hoop dat dat ook een poos niet in het pakket zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ver-greetmeniet: het was ook de bedoeling om er ovenschotel van te maken, maar het komt er telkens maar niet van :(

  @Jolanda: als je niet zo ver weg zou wonen, zou dat ruilen nog niet eens zo'n slecht idee zijn :) Ik heb nog geen enkele paksoi gekregen namelijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, zo'n groentetas! Zijn dat allemaal seizoensgroente uit de buurt? Ik weet er weinig van, maar ik vind het interessant om rekening te houden met wat seizoensgroenten zijn en wat niet. Ik kom iedere week wel even kijken wat er in jouw groentetas zit! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...