zondag 20 november 2011

weekendje weg geweest

Dit weekend zijn Sander en ik een weekendje naar Delft geweest. Sander had namelijk een Bongo bon gekregen van zijn vorige werkgever en daarmee konden we een weekendje weg. Na lang wikken en wegen was het Delft geworden, omdat we allebei Delfts blauw erg leuk vinden. Dus hier konden we dan ons hart ophalen.

Het was erg leuk. Op zaterdag hebben we gewoon een beetje rondgekeken in de stad. Er was ook Sinterklaas intocht; grappig om eventjes mee te maken, maar toen het te druk werd zijn we naar het hotel gegaan. Daar hebben we een leuk Indiaas restaurant uitgekozen om te gaan eten. Ik had nog nooit Indiaas gegeten.. was best lekker! Maar volgende keer wil ik gewoon weer naar de Mexicaan ;)

's Avonds hebben we lekker een filmpje gekeken op Sanders laptop. Had ie als verrassing meegenomen, dat vond ik erg leuk!

Na een nachtje best wel brak slapen hebben we vanmorgen nog even de souvenirswinkeltjes onveilig gemaakt. Normaal gesproken ben ik best zuinig, maar de kerstversiering met Delfts blauw was teveel verleiding. (Kom op! Kerstversiering!! Delfts blauw!! dus: gemaakt voor mij!) Heb nu dus twee setjes kerstversiering: de nieuw gekochte en ik heb ook nog kerstversiering met als thema 'kleurrijke discoballen'. Dus ik denk dat we maar twee kerstbomen moeten kopen. Oeps!

Daarna zijn we ook nog even in een museum geweest wat ik nogal gapiewapie vond, maar Sander vond het wel leuk.

Was dus een erg leuk en geslaagd weekendje weg. Wel viel ons voor de eerste keer op hoeveel wegwerpartikelen er zijn in een hotel. Kleine flesjes shampoo, zeepjes, een badmuts, wegwerp washandje, douchegel en het ergste: plastic wegwerpbekertjes verpakt in plastic!! Volgende keer maken we een hotel-kit en gebruiken we dat dus mooi allemaal niet! We laten ons niet foppen door het recycle embleempje op de shampoo! Geen plastic is beter dan gerecycled plastic afval ;)  

Nu zijn we weer thuis. En kan ik weer even lekker knuffelen met de konijntjes. Straks ga ik dan pastinaaksoep maken en daarna gewoon even lekker huiselijk doen. Dat is ook wel fijn, zo na een weekendje weg gewoon weer thuis zijn. :)

Wat zijn jullie zwakke plekken als het op spulletjes kopen aankomt? En hebben jullie al een soort van 'kit'  om mee te nemen naar een hotel? 

6 opmerkingen:

 1. Superleuk jullie weekendje weg! :) Fijn dat het zo gezellig was

  BeantwoordenVerwijderen
 2. te leuk gewoon, tot morgen meis!
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die zijn geweldig, die kerstversieringen! Ik kan me goed voorstellen dat je die niet kon laten hangen! Ik heb een zwak voor van die lekker ouderwetse kerstversieringen, zoals paddestoeltjes en van die knijpvogeltjes met zo'n echt staartje. Dan moet ik mezelf bedwingen!
  En schaaltjes...... heb een echte schaaltjes-tik! Maar de laatste tijd gaat het beter, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk te lezen dat je vlak in de buurt geweest bent. Ik heb jaren in Delft gewoond en zit er nu net buiten, maar kom er regelmatig doorheen.
  Ik heb een boekentik, maar mag geen nieuwe meer kopen van mezelf. Dus eerst naar huis gegaan en op internet gezocht wat dat boek moest kosten. Dikke nee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zwakke plek? Stofjes en draadjes! ;o)

  Maarre.. 'er goed uit zien' hoeft nog niet 'goed te smaken' te betekenen hoor! Daar hebben wij al meer dan genoeg ervaring mee ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn zwakke plek is vooral oerhollandse plekken. Die fotograferen is echt mijn leven. Tijdens die weekendjes weg gaan we altijd opzoek naar de hotels die iets speciaals uitdragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)