donderdag 15 december 2011

wij gaan samenwonen!!

Sinds gister is het officieel: Sander en ik gaan samenwonen! Ook de gemeente is daar nu van op de hoogte. Dat werd ook wel eens tijd, want Sander zegt in januari de huur van zijn eigen woning op. Dit zal financieel nog wel een paar fijne gevolgen hebben voor ons beiden.

Het klinkt misschien wat a-romantisch, maar dat is ook de belangrijkste reden om het officieel te maken; we spoelen nu elke maand zeker 400 euro door het toilet, alleen maar omdat Sander nog niet officieel hier woont, terwijl hij eigenlijk al 2 maanden geen nacht meer heeft thuis geslapen.  Uiteraard is het niet zo lelijk bedoelt als het hier staat, ik vind het heerlijk dat Sander bij me komt wonen; maar er verandert eigenlijk weinig aan de situatie, behalve dan dat geld...

Om ons voor te bereiden op het samenwonen hadden we een paar weken geleden dit boek in de bibliotheek meegenomen. Er staan veel praktische tips in over allerlei dingen waar je tegenaan kunt lopen als je gaat samenwonen. Eerst dacht ik dat de dingen die werden omschreven niet echt klopten, maar nu we wat langer samenwonen denk ik dat ik het boekje toch nog maar eens opnieuw ga lenen ;)

Hopelijk kunnen we vanaf januari dan wat harder sparen voor de verre reis waar we van dromen... of wie weet ooit een bruiloft in de toekomst...

7 opmerkingen:

 1. Wat super dat jullie hier ook zo bewust mee bezig zijn :-) Bij ons ging het vrij snel vanzelf, maar achteraf loop je dan toch tegen meer dingen aan dan denk ik bij jullie het geval zal zijn. En die 400 euro is ook een hele mooie besparing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al maakt het in praktijk dan niet meer zo veel uit (behalve financieel dan), is het toch iets om te vieren!
  Van harte, en natuurlijk veel geluk saampjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zo vlak voor de feestdagen iets extra bijzonders. En ja, een ralatie daar moet je aan blijven werken. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!!!! Ik hoop dat je het boekje niet meer nodig zult hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heej, da's nog eens leuk.
  Fijn voor jullie en gefeliciteerd.
  Ja, dat sparen da's wel erg fijn natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk officieel begin van een nieuw jaar. Ik hou wel van romantiek en ondanks je praktische redenen, klinkt er echt wel heeeel veel romantiek in je blogje door hoor.
  Gefeliciteerd!
  Warme groet uit de casa.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)