woensdag 14 december 2011

weekmenu week 50

Ook deze week hebben we weer een groentenpakket en dus werd er weer druk nagedacht over wat we daarmee gaan maken. Deze week wordt de inhoud: knolvenkel, knolselderij, boerenkool, knoflook, Chinese kool en winterpostelein.

Door alle festiviteiten in december is het soms best lastig om alle groentes op te krijgen. We hebben nu bijvoorbeeld nog wortels en rode bieten liggen. Ik gruwel van rode bieten, dus die laten we nog een weekje liggen... De wortels die nog over zijn gaan door de soep. Verder deze week ook weer 2 daagjes dat we niet thuis eten, dus het wordt weer spannend hoe we alles gaan inpassen dat het tóch allemaal opgaat.

Woensdag:
Knolselderijburgers met een salade van winterpostelein

Donderdag:
Ik ga met mijn zusje naar de bios, Sander gaat in zijn eigen huis opruimen. Dus we eten beiden buiten de deur.

Vrijdag:
Stamppot boerenkool, gemaakt door Sander

Zaterdag:
Shoarma gemaakt van quorn met zelfgemaakte knoflooksaus en wedges.

Zondag:
Vanavond gaan we uit eten, omdat mijn ouders 38 jaar zijn getrouwd. We maken alvast venkelsoep, die we dan op maandag gaan eten.

Maandag:
Venkelsoep met brood

Dinsdag:
Chinese kool geroerbakt met rijst

Hoe gaan jullie om met (onverwachte) etentjes en uitjes en het groentenpakket dat op tijd op moet?

4 opmerkingen:

 1. Ik sla deze week een keer een pakket over. Ik heb de afgelopen twee weken eerst de groentes opgemaakt die snel opmoeten, nu heb ik nog zeker voor een week groentes over die langer bewaard kunnen worden (rode kool, zuurkool, en boerenkool en bietjes in de diepvries). Zo heb ik volgende week toch voldoende groente en hoef ik niets weg te gooien. Maar het is telkens weer een uitdaging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het je echt niet lukt iets op te maken, kun je het idd ook in de diepvries doen. Als je het vast blancheert, dan is het een volgende keer snel klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben geen groentenpakket
  Als we onverwachte etentjes hebben gaat het eten in de vriezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sla net als Jolanda af en toe een pakket over, zo voorkom ik weggooien. De dingen die niet opgaan maak ik wel klaar en dan eens in de zoveel tijd sla ik een weekje over met het pakket en eten we uit de vriezer, een lekker goedkoop weekje. Waarbij ik het uitgespaarde geld weer gebruik om bijvoorbeeld een voorraad vlees in te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...