dinsdag 24 januari 2012

gewoon lekker groen doen...?

De afgelopen weken hebben we weinig geschreven over groene dingen. Dit komt doordat de financiële kant wat meer op de voorgrond is komen te staan, vanwege onze doelen op kortere en langere termijn ;) Dat betekent echter niet dat we helemaal niet meer met het milieu bezig zijn en geen groene dingen meer doen…

Zo zijn we druk bezig met het bedenken hoe we onze moestuin aan willen gaan pakken. Bij verschillende bloggers lezen we over hun eigen oogst en dit lijkt ons zó ontzettend gaaf om ook te gaan doen! De zaadjes liggen ook al klaar. Maar het moet natuurlijk niet bij dromen blijven. Zodra het wat beter weer wordt gaan we eens écht bezig met het dakterras oppimpen met een moestuintje en een gezellige zithoek. Als het zo ver is zullen we daar ook zeker weer meer over gaan schrijven.

Daarnaast proberen we ook nog steeds zo min mogelijk stroom en water te gebruiken. Maar waar breng je nog verandering aan als je al zo weinig verbruikt? We hebben al alleen maar spaarlampen, bijvoorbeeld. We koken veel met restwarmte en gebruiken een dekbed als ‘hooikist’. Ook vangen we al heel veel water op, wanneer we afwassen of als we onder de douche staan. Dus wat dat betreft kunnen we nog wel wat leuke tips gebruiken!

Dus ja, we doen echt wel ons best! Maar zitten jullie te wachten op mijn verhalen over spaarlampen en water opvangen? ;)

4 opmerkingen:

 1. Wat betreft je vraag: natuurlijk :)
  En met je moestuin: veel succes! Mijn vriendinnetje heeft ook een klein balkon waar ze de gekste dingen heeft groeien, groenten en fruit dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je avonturen zijn altijd leuk.
  Energie besparen zit meestal vooral in verwarmingskosten. Kijk naar je stookgedrag en isolatie. Daar is de meeste winst te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk, dat is toch altijd leuk om te lezen! En het helpt ook wel, want de eerste keer denk je: wat belachelijk, water opvangen. De tweede keer begint er al iets te groeien en de derde keer ga je het misschien zelf ook doen. En voor een moestuin: ik zou je alleen willen waarschuwen voor slakken. Misschien kun je dus b.v. boor hoge bakken oid kiezen. Of misschien zitten ze bij jullie niet, dan tref je het helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Ik heb al je blogs nagelezen en ik blijf het leuk vinden. Gister had ik per ongeluk in de douche het water in de emmer laten lopen (koud water). Normaal zou ik het weggegooid hebben over de vloer, maar nu dacht ik er bewust over na. Toen heb ik dit met mijn partner besproken en ga ik het o.a. gebruiken voor de plantjes en eventueel de kleine boodschap in de wc. Bedankt voor het inspireren!

  Groetjes Naziha

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)