zondag 22 januari 2012

(niet meer) naar de kerk

Een van mijn doelen voor 2012 is om elke maand een keer naar de kerk te gaan. Deze maand dreigt dit al een beetje in het water te vallen. Er is elke week wel weer iets anders aan de hand waardoor ik niet naar de kerk ga; de ene keer hebben we andere plannen en de andere keer regent het (zoals vandaag), waardoor ik geen zin heb om erheen te gaan.

Ik denk dat ik inmiddels al een half jaar niet in de kerk geweest ben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook niet echt mis. Wat ik wél mis is mijn 'stille tijd', gewoon even wat tijd om uit de Bijbel te lezen en na te denken over mijn relatie met God. Tijd om te bidden en mijn gevoelens bij God neer te leggen. Ik deed dat voordat ik verkering had met Sander vrij regelmatig, maar de klad komt er steeds meer in; zeker nu ik niet meer bij mijn ouders woon...

Daarom heb ik besloten om dit doel te wijzigen. Ik ga niet meer mezelf forceren om naar de kerk te gaan, terwijl ik daar eigenlijk weinig behoefte aan heb. Ik ga vanaf deze week minstens twee keer per week tijd maken voor een poosje stille tijd.
Bovendien was ik ook bezig met een Bijbels dagboekje te schrijven, met stukjes uit de Bijbel en wat uitleg.  Deze stukjes plaats ik nu via een andere blog, mocht iemand het leuk vinden om te lezen. Daar wil ik ook mee verder gaan, aan de hand van de dingen die ik lees tijdens mijn stille tijd. Dat wordt mijn nieuwe doel voor het komende jaar: nog 48 stukjes schrijven voor het dagboekje...

Hoe gaat het bij jullie met de doelen? Is alles haalbaar of zijn jullie ook al aan het wijzigen?

Trouwens een doel wat wél super gaat is het elke week soep maken! We plaatsen braaf elke week een foto, dus als jullie het leuk vinden om dit te volgen, kijk dan zeker afentoe op het kopje bovenaan onze blog :)

3 opmerkingen:

 1. Wel heel herkenbaar, daar is bij mij ook de klad ingekomen nadat ik vriend leerde kennen. De drempel om naar de kerk te gaan is voor mij nog vrij hoog, dat komt vooral door dat ik er b.v. niet op tijd aan denk en dat ik dan in de meeste gevallen alleen moet gaan (naar een gemeente waar ik ook niemand ken). Wel heb ik me dit jaar ingeschreven voor een Alpha-cursus, dan plan je toch weer bewust ruimte in om er mee bezig te zijn. De eerste paar keren zal wel wat onwennig zijn, maar op een gegeven moment leer je de mensen toch ook wel kennen, lijkt me.

  Mijn doelen lukken op zich nog goed, ik heb al behoorlijk wat kunnen afstrepen. Wat minder gaat is het sporten (ben nog maar 5x geweest en eigenlijk zou ik in de maand toch een keer of 10-11 moeten gaan. Ook minder goed gaat het telefoonabonnement, maar aan de andere kant; mijn maand stopt halverwege de echte maand, dus mijn eerste 'falen' ging over de helft van januari en de helft van december. Nu let ik er heel goed op en hoop ik dus dat ik wel 10 keer van de 12 keer binnen mijn bundel kan blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SInds ik uit huis ben, ben ik alleen nog maar voor dopen, bruiloften en begrafenissen in een kerk geweest....
  Maar bij de kerk van mijn ouders is het alles of niets.. Je gaat niet eens per maand ofzo..(IEDEREEN gaat 3 keer per week)
  Ik vind juist die verplichting niet bij geloof horen, eigenlijk.
  Het zijn de mensen die elkaar (en zichzelf) dat opleggen...
  Lekker doen wat goed bij je past, waar jij en je omgeving zich goed bij voelt..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind kerkbezoek juist heel opbouwend voor mijn geloof.....

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)