woensdag 4 januari 2012

we hebben hem!!

Yes! Gisteravond hebben we de muis gevangen! We waren naar House MD aan het kijken en ik hoorde uit de keuken de hele tijd een krakend geluid komen. Net of er iets door het plastic afval heen ritselde. De hele aflevering heb ik met één oor naar House geluisterd en met het andere oor naar de geluidjes uit de keuken... Sander wilde namelijk éérst House afkijken en daarna pas de muis gaan vangen... Dus ik zat nog even op hete kolen!

Na House hebben we een plank uit de schuur gehaald, zodat we de keuken even van de rest van de woonkamer konden afsluiten. Toen ging Sander de hele keuken uitkammen. Het bleek dat de muis zich inmiddels had verstopt onder de koelkast. Toen hij daar eenmaal onder vandaan was heeft hij hem snel gevangen in een plastic doos. Pfiew!!

Toen zijn we nog om half 11 naar het bos vertrokken om hem daar los te laten. Het was niet zo'n mooi moment als in deze reclame toen we hem gingen loslaten, maar toch spookte het liedje wel door mijn hoofd....


We voelen ons allebei enorm opgelucht. Ten eerste omdat de muis nu niet meer aan ons eten kan knagen en ziektes kan overbrengen, maar ook zeker omdat we hem op vegetarisch verantwoorde manier hebben kunnen vangen, en geen barbaarse methodes hoefden te gebruiken zoals muizengif of een muizenval. 

Dus: eind goed, al goed... zelfs voor onze Jimbo :)

Een beetje overbelicht, maar dit is hem dan... onze Jimbo :)

8 opmerkingen:

 1. Och zo'n muisje in huis is toch wel gezellig, wij hadden een slang in huis een paar jaar terug. Dat was nog eens een hysterische schreeuwbui op de keukentafel!
  Maar fijn dat hij nu lekker in het bos kan scharrelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn jullie toch lief! X Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh pff fijn dat hij gevangen is, dan zul je vast wel lekkerder slapen? Ik zou anders de hele tijd denken dat hij bij mij in bed zou liggen, griezel brrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat jullie opgelucht zijn dat de muis weer uit jullie huis verwijderd is. Fijn dat hij nu lekker in het bos is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Muis uit huis !! Ach , gelukkig op diervriendelijke manier gevangen.
  Wij hebben een zelf gemaakte val dan klapt de deur achter de NIET uitgenodigde logee in het slot en dan húp naar buiten hahaha.Een 'gewone muis vind ik ook niet aangenaam hoor een spitsmuisje daar in tegen ach die eten alleen insectjes.Maar toch liever naar buiten hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg! Hier zitten ze af en toe ook, maar die laten zich echt niet pakken. Achter de muren, tussen het plafond. En de herrie die ze soms maken, ongelofelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ladies and gentleman we've got him!
  Klinkt bijna als een misdadiger ;-)
  Wat goed dat jullie hem vrij hebben gelaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dat hebben jullie netjes gedaan. Wij hebben hier ook soms last van muizen, maar die komen vaak minder goed aan hun einde... de kat vind het leuk om ze te vangen en mij vaak een beroerte te bezorgen als ik s'ochtends half blind (zonder bril) de keuken in loop. Ach het is de natuur.

  Ik wil je niet bang maken maar muizen zijn nooit alleen... dus misschien moeten jullie zijn vrouwtje binnenkort ook naar het bos brengen :D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...