vrijdag 17 februari 2012

een wereldreis gemaakt.

Afgelopen dagen hebben Sander en ik een 'wereldreis' gemaakt door Nederland. Op woensdag werd in Brabant een kerkdienst gehouden voor Sanders opa. Het was erg mooi en indrukwekkend. Iedereen sprak met ontzettend veel liefde, respect en waardering voor Sanders opa... Het was een bijzondere man. Ik vind het jammer dat ik hem niet beter heb leren kennen.

Vervolgens zijn we naar Friesland gegaan. Daar was de volgende dag de crematie. Ook dit was weer bijzonder, en een stuk emotioneler dan de kerkdienst, vond ik.

Bij beide gelegenheden heeft Sander namens de kleinkinderen een verhaal vertelt over zijn opa. Hij had de tekst geschreven en ik heb hem daarna geholpen om de tekst wat minder feitelijk en wat gevoeliger te maken. Op die manier heb ik ook iets kunnen bijdragen; dat voelde wel erg fijn. En ik was ontzettend trots op Sander dat hij het zo mooi heeft vertelt en voorgedragen.

Vanavond het laatste gedeelte van de wereldreis: vanuit Friesland terug naar Rotterdam. Eigenlijk zitten we heel erg te twijfelen of we toch niet tot morgen moeten wegblijven, want het is echt een enorme bende thuis en eigenlijk willen we allebei maar al te graag onze kop in het zand steken. Maar nu alles met de crematie achter de rug is wil ik toch graag weer zo snel mogelijk het huishouden op orde krijgen...

3 opmerkingen:

 1. Veel sterkte voor jullie twee, en houdt het haalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat Sander een stukje voor zijn opa heeft kunnen lezen. Dat is niet voor iedereen weggelegd.
  Voor de komende dagen veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte, dat lijkt me een behoorlijk ingrijpend paar dagen. Misschien niet gek om je even op het huishouden te storten, dat verzet je zinnen ook weer wat.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...