zaterdag 29 september 2012

huis gevonden??


Zo, ik ben weer lekker vroeg wakker! Om half 6 stond de kat van de buren weer eens voor de deur te miauwen. Afentoe word ik daar echt helemaal gestoord van. Die man laat zijn kat de deur uit, maar vervolgens komt het beestje ’s avonds niet naar binnen en wil dan ;’s morgens vroeg wél naar binnen. Dat lawaai gaat soms wel uren door, maar tegenwoordig bellen we gaan bij de buurman aan als we er weer eens last van hebben. Het is tenslotte ZIJN kat, dus WIJ hoeven er geen uren wakker van te liggen, omdat hij nog lekker ligt te slapen, toch??

Vervolgens, een kwartier later, beginnen de buurjongetjes tegen elkaar te schreeuwen. Jaaa, da’s ook heel normaal om kwart over 6, blijkbaar! Nou, toen kon ik dus écht niet meer slapen! Mijn gedachtes vlogen natuurlijk direct naar het huis dat we gister hebben bezichtigt en dat we allebei leuk vonden.

Ik heb sowieso een groot gedeelte van de avond piekerend wakker gelegen, liggen luisteren naar het geluid van mijn man (hihi) zijn ademhaling. Hij praatte ook nog in zijn slaap; doet ie meestal als ie ergens veel mee bezig is. Dus ik denk dat ie ook druk bezig is over het huis. Zelf ben ik daar natuurlijk ook veel over aan het nadenken. Heb even de voordelen en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen:
-         - Dichtbij het groen
-         - Kindvriendelijke wijk
-          -Rustig en vrij stil gelegen
-          -Hoekhuis, dus weinig last van buren
-          -Mooie hardlooproute vlak langs de deur
-          -Dichtbij winkels en het centrum
-          -Dichtbij openbaar vervoer
-          -Christelijke buurt
-          -Er hoeft weinig te gebeuren in eerste instantie, we kunnen de klusprojecten om de beurten doen, gewoon kamer voor kamer
-          -Het zou voor ons allebei een nieuw begin in een nieuwe stad zijn, ipv dat Sander echt in ‘mijn’ stad blijft wonen

Nadelen:
-          -Het is iets verder reizen voor mij naar mijn werk
-          -De verhuizing zie ik tegenop (maar dat zou bij elke verhuizing het geval zijn)
-          -Ik moet opeens op gas koken
-          -Verder weg van mijn ‘eigen’ stadje
-          -Verder weg van mijn ouders en zusje
-          -De kozijnen moeten wel direct geschilderd worden
-          -Kleinere tuin dan we nu hebben, en we tuinieren graag

5 opmerkingen:

 1. Leuk dat je een huis hebt gezien, maar neem geen overhaaste beslissingen! Tussen die bijna 300.000 huizen die te koop staan, zit vast een huis dat echt helemaal naar jullie zin is. Overigens is op gas koken niet moeilijk hoor :)

  Nog een tip: laat een bouwkundige keuring doen voor je het koopt! Je kan, als je gaat bieden, bieden onder voorbehoud dat de geraamde kosten voor herstel binnen nu en vijf jaar niet hoger mogen zijn dan bijvoorbeeld 5000 euro (of hoe veel je denkt te kunnen missen)

  Als dan blijkt dat er constructieve scheuren in de muur zitten, het dak binnen een jaar vervangen moet worden en de fundering rot is, kan je er nog onderuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met het afwegen van de voors en tegens! Een huis kopen gaat niet in je koude kleren zitten, maar als het het juiste plekje voor jullie blijkt te zijn, zit je de komende jaren natuurlijk goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik je nadelen doorlees zie ik alleen een echt groot nadeel (voor jullie dan) de kleine tuin. Vraag jezelf af of dit in de toekomst geen struikelpunt kan gaan worden. Kijk liever even verder naar andere huizen en vergelijk dan tussen die koophuizen. Er staan er zoveel te koop dat je in alle rust kunt kijken en vergelijken. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man zegt altijd: een huis kun je verbouwen, vergroten of wat dan ook. Maar aan de grootte van het perceel waar het op staat zit je vast...
  Succes met nadenken en dromen! Leuke tijd om op zoek te gaan naar een huis, dit herinnert me aan 10 jaar geleden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)