donderdag 18 oktober 2012

boos en verdrietig

O, o, o, wat ben ik boos en verdrietig. Onze lieftallige hypotheek-adviseuse heeft een 'foutje' gemaakt bij de berekening van de hypotheek. Een 'foutje' van tussen de 2.000 en 17.000 euro!

Ze heeft namelijk de studieschuld van Sander niet meegerekend in haar berekeningen. Dankzij die studieschuld kunnen we nu dus 17.000 euro minder hypotheek krijgen dan door haar is vertelt. Bovendien, de hypotheek die zij had berekend was een hypotheek zonder NHG. Dat komt er dan ook nog eens bij.

Kortom: we hebben al die tijd 'boven onze stand' gezocht en hebben ook een bod boven onze stand gedaan.  

En ik baal ook van die stomme eisen van de NHG. Wij zijn veel zuiniger dan gemiddeld en we kunnen echt wel die studieschuld én de hypotheek aflossen tegelijkertijd. We hadden daar ook al een heel plan voor liggen. Maarja, dat mag dus niet, want de NHG-mensen bepalen wel hoeveel je kan aflossen... Waar bemoeien ze zich eigenlijk mee? (Ja, ik weet het, dit is even een beetje onredelijk, maar ik moet het even verwerken!!)

6 opmerkingen:

 1. Ik dacht eigenlijk (en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel nogal vreemd vind, maar daarom heb ik het ook onthouden) dat je studieschuld niet meetelde met het afsluiten met een hypotheek. Of is dat in de laatste jaren veranderd?

  Is er nog ruimte (qua tijd en geld) om die studieschuld naar zo'n niveau te krijgen, zodat je alsnog je aan je bod kunt houden? Of brengt dat toch een te groot risico met zich mee?

  Wel ontzettend balen :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Studieschuld staat niet bij het bkr geregistreerd dus als je het niet meld dan weet de bank van niets, zodra het bekend is wordt het wel meegenomen in de berekening LLMM. Tenminste, zo heb ik het begrepen. Dat was 6 jaar geleden niet zo'n ramp maar tegenwoordig wordt er behoorlijk naar gevist volgens mij.

   Verwijderen
  2. We wilden een hypotheek eigenlijk alleen op basis van het salaris van Sander. Nu kan dat dus ff niet. Maar met een klein stukkie van mij erbij komt het toch wel goed :)

   Met spaargeld kunnen we het wel aflossen, maar we hebben ook geld nodig voor verbouwing en inrichting :)

   Verwijderen
 2. Wat een prutser!!!!! Van zoiets wordt je ook onredelijk en dat mag ook zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan ben je echt een miep, als je NHG vergeet!
  Inderdaad, een paar jaar geleden was het allemaal nog geen probleem, er werd ook niet naar gevraagd. Wat is nu het verschil of je maandelijks een x bedrag aan studielening afbetaalt, of dat je er kleren of ipads voor koopt. Aan de andere kant, als je al het maximale aan hypotheek wilt hebben, loop je eerder tegen dit soort dingen aan. Hoop voor jullie dat het allemaal in orde komt. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...