dinsdag 23 oktober 2012

lichttherapie

Een paar weken geleden schreef ik over mijn winterdip . Ik had toen een daglichtlamp gehuurd bij de thuiszorgwinkel om te kijken of dit zou helpen. Sander was ervan overtuigd dat ik een lichte winterdepressie heb, maar zelf twijfelde ik daar nog een beetje over. Inmiddels heb ik de lamp een poosje geprobeerd en deel ik mijn ervaringen (zoals gevraagd).

Het effect van de daglichtlamp was voor mij erg verrassend. De 'symptomen'  waar ik last van had waren passiviteit, vermoeidheid, chagerijnigheid, negativiteit, niet uit bed te krijgen en overal tegenop kijken. De meeste van deze symptomen zijn de afgelopen weken duidelijk minder geworden. Het enige dat eigenlijk niet verbeterd is, is dat ik nog steeds passieve buien heb. Van die buien waarbij ik gewoon nergens zin in heb. Maar dat komt niet meer door vermoeidheid of doordat ik overal tegenop kijk; ik denk dat ik gewoon een beetje lui ben. ;)

Kortom: ik ben erg blij met de lamp. Daarom heb ik er nu eentje gekocht. In de buy nothing new maand... Maar kom op, het is toch eigenlijk een soort medicatie?? :)

11 opmerkingen:

 1. Hey lieverd - ben blij dat je lamp bevalt. Dank je wel dat je naar me geluisterd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, misschien moet ik er ook eentje huren. En niet zo'n ding aanschaffen omdat het buy nothing new maand is lijkt me onzin. Als je er zo van opknapt dan is het een investering in je gezondheid en da's super belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het zo goed bevalt!! Hopelijk kom je zo de herfst en winter een stuk beter door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb jaren geleden ook zo'n lamp aangeschaft. Het hielp bij mij niks tegen de vermoeidheid. In mijn geval logisch want de vermoeidheid had heel andere oorzaken (astma en gluten).
  Ik gebruik de lamp in de wintermaanden af en toe. Als het van dat donkere weer is dat het maar niet licht wil worden dan zet ik hem aan en dan heb ik één grote lichtzee in de woonkamer en dat geeft zo'n heerlijk gevoel van ruimte. Ik word er dus wel blij van :-)

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super dat je er zo duidelijk baat bij hebt, je hebt groot gelijk dat je er nu 1 gekocht hebt, ik hoop,dat dit je goed de winter door zal helpen. Nu ga ik zelf ook maar eens stappen ondernemen.

  Groetjes,
  Linda
  ( www.lindagboek.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. groot gelijk dat je er 1 hebt aangeschaft! Tuurlijk valt dat onder medicatie haha.
  Fijn dat je er in ieder geval van opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mensen die elk jaar een serieuze winterdip hebben kan het juiste gebruik van een daglichtlamp heel veel verschil uitmaken. Een "wake-up light" heb ik nog nooit uitgeprobeerd, dat is mijnsinziens voor de lichtere dipjes, als je alleen wat moeite hebt om je bed uit te komen. Eva van "maar allerminst saai" heeft hier kortgeleden ook over geblogd en ik zette daar al wat meer info er over, evenals meedere anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees het volgende verhaal over winter depressie eens. Houd jezelf niet voor de gek en probeer het positief in te zien =)
  http://mijn-startpagina.com/winter-depressie/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi, ben ook op zoek naar een lamp die ik gewoon hier in mijn woonplaats Alkmaar kan huren, dus niet online. Maar geen thuiszorgwinkel hier, zoeken online levert niets op, ggz, zorgverzekering en huisarts hebben geen antwoord op deze toch vrij simpele vraag.
  Iemand suggestie waar ik kan binnenlopen in Alkmaar en ter plekke een lamp kan huren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is gelukt, na een flinke zoektocht bleek de Evean thuiswinkel toch een lamp te hebben - ik kreeg op hun website toch een heel andere indruk.
   Ik heb er meteen een opgehaald, morgen aan de slag dus. Ik hoop nu dat mijn humeur wat stabieler wordt en dat ik meer kan genieten van het leven!

   Verwijderen
  2. Goed om te horen dat het gelukt is!! :) Ik hoop dat het bij jou ook werkt :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)