vrijdag 26 oktober 2012

wij zijn gezwicht

We zijn gezwicht. Althans, gedeeltelijk gezwicht. We hebben ook nog een gedeelte van onze normen en waarden vast kunnen houden. Maar we zijn gezwicht voor een afwasmachine in ons nieuwe huis... De afwas is namelijk elke dag een strijdpunt in huize Sanda. We hebben niet vaak ruzie, maar áls we ruzie hebben gaat het 9 van de 10 keer over de afwas, het vieze afvoerputje en de spulletjes die op het aanrecht zijn blijven staan... Een afwasmachine gaat dat probleem (hopelijk) oplossen.

Waar we géén concessies op hebben gedaan is op gebied van de koelkast en het kooktoestel. Die gaan gewoon mee vanuit het huidige huis. We gaan geen apparaten weggooien die we net een jaar geleden nieuw hebben gekocht. Ja, inbouw in misschien wel mooier, maar het is gewoon zonde van al die grondstoffen die dan weer verloren gaan. En ook geldtechnisch vind ik het zonde. Op marktplaats verdien ik misschien de helft van de aankoopprijs terug, terwijl het apparaat qua afschrijving nog minstens 90% van de nieuwprijs waard is!

Ook nemen we een keukenblad van composiet en niet van graniet. Graniet wordt uit de bergen gehakt en composiet wordt gemaakt van zand dat heel erg wordt verwarmd. Beide niet milieu-vriendelijk, maar om nou een berg om te laten hakken voor ons, dat vonden we een beetje te ver gaan. En steen gaat toch weer langer mee dan kunststof of hout, dus op die manier hopen we het dan weer te compenseren.

Al met al wordt het een dure grap, maar dan hebben we hopelijk wel minstens 15 jaar een keuken die goed naar onze zin is!

Wat voor keuken hebben jullie?

1 opmerking:

  1. IKEA! Wij zijn om, ook in een eventueel nieuw huis waar de keuken niet naar ons zin is, komt een Ikea keuken. Flexibel, niet duur en je kunt nog eens van deurtje wisselen als je smaak verandert ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)