donderdag 11 oktober 2012

rijk leven met minder geld

De afgelopen dagen heb ik het boek Rijk leven met weinig geld gelezen. Dit is een boek met allerlei spirituele oefeningen omtrent geld. Hoewel ik niet alles in het boek interessant vond, was er één oefening die ik erg leuk vond. Namelijk een wensenlijst maken met 25 wensen. Deze moest je dan vervolgens aan iemand voorlezen en vervolgens wachten tot het universum ze vervult. Maarrr.... je mag dan weer niet verwachten dat het precies zo vervuld wordt zoals je verwacht.

Ik heb deze oefening gedaan, en het daarna losgelaten. En, inderdaad: een van mijn 25 wensen is in vervulling gegaan, maar wel op een andere manier dan ik had verwacht. Ik had namelijk als wens een 'met zorg samengesteld boeket'. Ik ben namelijk dol op bloemen en bloemen bij elkaar uitzoeken. Mijn verwachting was een boeket te krijgen van Sander ;)

Maar gister was mijn collega 12,5 jaar bij het werk en kreeg ik opeens de opdracht om een mooi boeket voor hem samen te stellen. Ik merkte dat ik er net zo van genoot om met zorg een boeket voor hém samen te stellen als dat ik ervan genoot om dat voor mezelf te doen... Kortom: mijn wens is bereikt :)

Wat is jullie grootste wens op het moment? :)

5 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek meteen gereserveerd in de bieb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg! Ik kende het boek nog niet, dus ik ga er ook even op letten bij de bieb. Mijn grootste wens op het moment is een nieuwe baan voor mijn vriend. Misschien toch ook maar eens een lijst maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uhm, een koper voor ons huis en 10.000 euro ;). Wedden dat wens 2 volgend jaar om deze tijd vervuld is (alleen dan wel door zelf hard te werken aan de spaarpot haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och eigenlijk niet veel op het moment. Ik wil nog een keer een nieuwe vloer, maar dat mag ook over 2 jaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, leuk! Ik heb het boek ook gereserveerd bij de bieb, alhoewel ik nog een ander boek over geld aan het lezen ben. Ik heb veel wensen momenteel, de overkoepelende wens ik wel om het leven beter aan te kunnen, meer te genieten van het leven en beter met de emoties om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)