zondag 7 oktober 2012

winterdipje

De laatste weken zit ik niet zo lekker in mijn vel. Passief, moe, niet uit bed te krijgen, overal tegenop kijken.... Niet zo leuk dus. Nu had ik daar vorig jaar ook last van, maar toen wijtte ik het aan de verhuizings-stress. Sander zei toen al dat ie dacht dat het winterdepressie was, maar daar kwam ie pas in de lente mee, dus toen hebben we er niks mee gedaan, maar ik had wel beloofd dat Sander een daglichtlamp voor me mocht kopen als ik er dit jaar weer last van kreeg.

Dit jaar begon het dus inderdaad wéér. En al ben ik er niet helemaal van overtuigd dat het winterdepressie is, zo'n lamp proberen kan geen kwaad. Daarom heb ik er eentje gehuurd bij de Thuiszorgwinkel. Kan ik het eerst goedkoop uitproberen, en als het werkt kan ik er alsnog eentje kopen...

Wordt vervolgd...

7 opmerkingen:

 1. Ik heb er vorig jaar last van gehad, tijdens mijn zwangerschap. Probeer zoveel mogelijk buiten te komen (ook al heb je waarschijnlijk zin om diep onder de wol te kruipen en een winterslaap te houden, dat had ik namelijk wel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er zelf ook last van. Omdat zoonlief gewoon wel naar school moet, moet ik verplicht naar buiten. Dat scheelt een beetje.
  Afgelopen winter heb ik er verder gewoon aan toegegeven, want ik was constant erg moe.
  Voor deze winter zal het minder zijn, omdat ik alle boodschappen nu lopend moet doen.

  maar een daglichtlamp kan goed helpen. Bij mij had het niet heel veel effect. Ik moet echt actief zijn en goed bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd of het werkt! Ik merk het zelf ook heel erg, terwijl ik echt wel mijn best doe om er geen last van te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte! Ook ik ben benieuwd of die lamp effect heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dit is zo herkenbaar, ik zit zelf ook te denken om een daglichtlamp aan te schaffen. Ik hoop dat je er veel baat bij zult hebben en ik kijk uit naar je ervaringen. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De daglichtlamp helpt wel bij mij, mits ik er op tijd mee begin (half september), dit jaar ben ik te laat begonnen omdat ik dacht dat ik er niet meer vatbaar voor was.

  En ik probeer nu ook zoveel mogelijk buiten zijn.
  Maar als je echt een dip hebt (met verdrietig gevoel en zo), heb je waarschijnlijk een vitamine D tekort die dus ook één vd oorzakers van een winterdepressie is,
  vitamine D3 in een hoge dosis helpt daar goed tegen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)