woensdag 7 november 2012

de pinpas-ruil en hypotheekverhalen

Begin oktober hadden Sander en ik van pinpas geruild met elkaar. Dit was bedoelt als een experiment om te kijken of we daardoor minder geld zouden uitgeven. Dit was inderdaad het geval.
Sander heeft eigenlijk alleen maar geld uitgegeven aan het opladen van zijn OV-chipkaart. Ik had helaas wel wat meer uitgaven, zoals koekjes voor op het werk. Maar daarvan mocht ik het bonnetje wel weer inleveren, dus dat geld heeft Sander netjes terug gekregen.

Het experiment is eigenlijk zó goed bevallen dat we er deze maand ook nog even mee doorgaan. Met het geld dat we op deze manier hebben overgehouden hebben we sowieso al de taxatie van ons huis kunnen betalen. Dus dat scheelt weer een klein beetje.

Daarnaast hebben we dit weekend een keuken besteld. De mensen die nu in ons nieuwe huis wonen zijn mini's, terwijl wij juist allebei lang zijn. Dus om rugklachten te voorkomen moest er wel een nieuwe keuken in. Anders hadden we er liever voor gespaard, maar helaas... Maar gelukkig konden we de aanbetaling van 15% wel uit eigen middelen bekostigen, dus dat scheelt weer in het bedrag dat we aan hypotheek moeten lenen.

Het is trouwens best grappig om te zien hoeveel invloed het heeft op de hypotheek en de omliggende zaken als je zelf extra inlegt. Het maandbedrag zakt direct, maar ook de kosten die we moeten betalen aan de verschillende verzekeringen zakken. Nou, op die manier kunnen we alleen maar weer sneller sparen voor een volgende aflossing. :)

Zo, en nu druk bezig met het maken van een lijstje van alle zaken die we om moeten zetten.... :)

2 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend leuk idee zeg! Eens kijken of ik mijn vriend daar warm voor zou kunnen laten lopen... Jammer van die keuken! Misschien kun je dat wel bijvoorbeeld nog aflossingsvrij opnemen, zodat je het kunt aflossen op de manier dat je er anders voor had gespaard?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hebben we wel aan gedacht inderdaad. Maar uiteindelijk toch gekozen voor een 100% lineaire hypotheek. Dan zijn de maandlasten in het begin wel even een stuk hoger, maar zijn we er wel zeker van dat we aan het eind van de looptijd geen probleem krijgen :)

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...