vrijdag 4 januari 2013

verborgen gebreken

Hm, het valt best nog wel tegen, een eigen woning :( Er moet een hoop gebeuren gelijk al de eerste maand en dan hebben we ook nog eens een verborgen gebrek geconstateerd: er is een lekkage in de badkamer. Die was er al, want er zat een verkleuring in de parketvloer, maar er werd ons verzekerd dat de lekkage was opgelost.... Nou, niet dus! Vandaag kwam er water door het behang heen.

Nu mogen we dus direct aan de slag met het oplossen van die lekkage. Ellendig!! Maar we moeten er toch maar mee in de slag... Toevallig is er nu een schade-expert bij ons thuis, omdat wij ook een lekkage in de dakgoot hadden door het vuurwerk, dus ik ben benieuwd wat hier weer uitkomt...

Hadden jullie veel verborgen gebreken toen je de woning kocht??

9 opmerkingen:

 1. Weet je dat er een bepaald termijn is waarbij je de vorige eigenaar nog aansprakelijk kan stellen, voor een verborgen gebrek. Ik dacht dat eenpaar maanden naar de koop nog kon. Kijk maar eens in je koopcontract, of op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is de termijn 6 maanden voor verborgen gebreken, maar dan moet je wel hard kunnen maken dat de verkoper ook van het probleem op de hoogte was. Maar het is zeker de moeite waard om daar even iets over op te zoeken, kan je veel geld schelen.
  En een eigen huis kost je bakken met geld aan onderhoud en het valt eigenlijk altijd tegen als er problemen zijn... Maar alle klussen die je goed afrond geven ook een trots gevoel, twee kanten dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de vorige eigenaar heeft verzekerd dat de lekkage was opgelost en het blijkt van niet, dan is hij aansprakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad. Het klopt wat hier boven staat! Wij hebben gelukkig geen verborgen gebreken gehad maar was er wel bang voor. Balen! Succes hoor!
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, al goed en wel verborgen gebreken proberen te verhalen op vorige eigenaar maar 'hoe' bewijs je dat het verborgen gebrek al aanwezig was bij de aankoop ? Onze jongste kocht zich een aantal jaar geleden een kleine rijwoning waar heel wat verborgen gebreken aan waren : afvoer van het toilet liep niet goed door na spoelen , lekkage in de wanden van de douche... Gevolg : vloer moeten openkappen, nieuwe buizen moeten leggen, douche eruit en nieuwe wandtegels in badkamer, volledige nieuwe vloer (op benedenverdieping) Dat huisje leverde onze zoon en ons heel wat extra kopzorgen én een heleboel extra onvoorziene kosten op. Neem daarbij dat het huis werd gekocht als starterswoning met de bedoeling later terug te verkopen... Er waren een heleboel extra kosten aan het huis én bijkomend zijn de huizenprijzen de laatste maanden fel gezakt. Achteraf gezien had hij beter een paar jaar gehuurd ipv dat huisje te kopen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het huisje dat onze zoon kocht, was de lekkage in de badkamer rond de douche 'vakkundig' gecamoufleerd en later hoorden we van buren ginder dat de vorige eigenaars, vlak voor het huis in de verkoop ging, nieuwe wandtegels in de badkamer gezet hadden, de andere muren nog een leuk kleurtje gegeven hadden én bovendien al een ganse tijd de douche niet meer gebruikten. Tja, dan is er natuurlijk geen probleem te zien bij de aankoop. Aangezien onze zoon eerst nog wat werken in het huis wilde doen vooraleer hij er in ging wonen (isoleren zolder, nieuw dak, valse plafonds in de slaapkamers steken....) duurde het een paar maanden vooraleer hij de douche begon te gebruiken aangezien hij nog thuis woonde. Het was pas na een paar keer de douche te gebruiken dat we de problemen in de badkamer vaststelden. En ja, moet je dan nog stappen ondernemen ? Hij had al kosten gedaan om een nieuw dak te leggen, zolder te isoleren, 'de boven' af te werken naar zijn zin..... en er waren al een paar maanden voorbij sinds de aankoop.

   Verwijderen
 6. Oh ja, in ons vorige huis kwamen we rotte vloerbalken tegen. Maar dat viel de vorige eigenaar niet te verwijten, dus dat was gewoon balen voor ons. Bij ons huidige huis waren we al van een aantal gebreken op de hoogte, ook hier kwamen wel wat dingen extra bij.
  Maar bij jullie lekkage zou ik het wel proberen te verhalen. Helaas heb je als koper ook onderzoeksplicht, maar ik zou het toch proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. voor informatie over verborgen gebreken vond ik een interessante website namelijk: http://www.verborgen-gebreken.net/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou hier inderdaad werk van maken richting de makelaar die het jullie verkocht heeft.

  Wij hadden, precies na de 10 jaar garantie die je op een dak krijgt, lekkage van de dakbedekking. Dikke pech dat we een onmogelijke dakbedekking bleken te hebben (bitumen met koper). Na meerdere noodoplossingen afgelopen najaar toch een compleet nieuwe dakbedekking laten leggen.

  Anders waren we na jaren aanmodderen hetzelfde of misschien een nog hoger bedrag kwijt geweest aan reparaties.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...