vrijdag 8 februari 2013

Hoe bespaaractie ontzettend duur werd

Vandaag voelde ik me weer wat beter en stelde Sander voor om even naar de stad te fietsen om de boeken van de bibliotheek in te leveren. Ik had al geen zin, maarja... het bespaart toch weer 3 euro om op de fiets te gaan (dachten we).

En ja, hoe ga ik nu dit lange verhaal helemaal opschrijven zonder dat het saai wordt? Nou, laat ik maar niet teveel in detail treden... Sander is gevallen met de fiets en toen brak de sleutel van zijn slot af. Even later gingen we even een winkel in en zetten de fietsen aan elkaar vast met mijn fietsslot (zo'n spiraal-vormige) en toen we terugkwamen probeerde Sander hem open te maken en ja hoor! breekt die sleutel óók af!! Echt zó bizar!! Dus toen moesten we met onze fietsen aan elkaar vast 1,5 kilometer lopen om bij een fietsenmaker te komen die uiteindelijk de fietsen gescheiden heeft en een nieuw slot op Sanders fiets heeft geplaatst. En dat kostte nog aardig wat!

Dit moesten we natuurlijk even verwerken en dus hebben we ook nog even ergens wat gegeten en gedronken... (Ik ben een kei in het niet opvolgen van mijn eigen tips!!)

Uiteindelijke kosten:

30 euro fietsreperatie
12 euro van het oude slot dat nu niet meer te gebruiken is
16 euro buiten de deur eten

Ik was dus behoorlijk grumpy. Maar toen kwam ik erachter dat ik het boek van Marieke Henselmans, eigenwijs je hypotheek aflossen heb gewonnen via EyeOpen! Dus dat was wel weer even een opsteker. Maar het blijft wél een beetje balen!!!

Hebben jullie ook wel eens van die bizar gekke dingen meegemaakt zoals 2 keer op 1 dag een sleutel breken?

6 opmerkingen:

 1. Nou, daar sta je ook even van te kijken! Ik heb het zelf nog nooit gehad, gelukkig. Wel gefeliciteerd met je nieuwe boek, laat je nog even weten of het een aanrader is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een pech dan! Gefeliciteerd met je boek! Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pech zeg! Maar wel leuk dat je het boek gewonnen hebt. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iets minder bizar, maar je fietssleutel op het strand kwijtraken is ook niet handig ;-( We waren op vakantie en hadden geen reservesleutel....
  Wat een pech zeg voor jullie! Heeft Sander zich niet al te veel bezeerd bij het vallen? Hopelijk heeft het uit eten gaan toch goed gesmaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij vorstig weer schijnen sleuteltjes, vooral die aluminium-achtige, sneller te breken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...