maandag 11 februari 2013

onzekerheid contractverlenging

Ik zit nu al een poosje in de onzekerheid of mijn contract verlengd wordt. Een paar dagen geleden hoorde ik van een collega dat hij al wel een brief had gekregen dat zijn contract werd verlengd, maar ik en een andere collega hebben nog steeds niks gehoord. En dat terwijl die andere collega een halve maand later in dienst is genomen. Het enige verschil is dat hij in een ander team werkt op dezelfde locatie en dat hij dus een andere leidinggevende heeft.

Wat het extra onzeker maakt is dat een andere vestiging van het bedrijf gesloten is vanwege bezuinigingen en wij hebben er dus een nieuwe collega bij op onze afdeling die een vast contract heeft die van die vestiging komt. Dit roept bij mij de vraag op of een van ons daardoor zijn contract kwijtraakt.

Dan ook nog eens dat ik 'opeens' voor maart een superrelaxed rooster heb, met heel weinig weekenddiensten en gewoon precies zoals ik het altijd graag wil. Dit maakt mij ook enigzins achterdochtig...

Ik wou dat ik gewoon zekerheid had. Natuurlijk wil ik het liefst blijven werken, maar ergens weet ik nog liever dat het eind maart afgelopen is dan dat ik nog anderhalve maand in de spanning zit. Nu zitten we constant tussen hoop en vrezen in. We willen aan de ene kant geen grote uitgaven doen omdat we dat geld liever sparen voor-het-geval-dat, maar aan de andere kant wil je ook niet zo in angst leven terwijl er helemaal niks aan de hand hoeft te zijn.

Zo, dat lucht even op om het op papier te zetten... Wat zouden jullie doen??

6 opmerkingen:

 1. Ik zou het navragen. Reken er niet op dat het antwoord volledig eerlijk is, maar dan weet je in ieder geval meer dan nu. Bij ons ging het uiteindelijk heel erg snel en het is toch prettiger als je een beetje voorbereid bent. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik inderdaad gedaan, maar daar kreeg ik dus als antwoord op dat hij het nog niet wist... (net een nieuwe leidinggevende en dit soort dingen moet hij dan nog overleggen met de oude leidinggevende)

   Verwijderen
 2. Hoe moeilijk het ook is,ik zou afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja in dat geval zou ik afwachten ( en vast om je heen kijken? naar andere opties?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het zijn lastige tijden ik schreef hier al eerder dat ik niet ziek gemeld word door mijn werkgever ,die beslissing is gebaseerd op een telefoontje wat ik voerde met de arbo arts, vanmorgen naar het uwv en juridisch loket geweest en ondanks mijn vaste contract kunnen die ook niet erg veel voor mij doen, het enige advies wat ze mij konden geven is mijn werkgever er in een mailtje op wijzen dat als ze bij hun besluit blijven ik een deskundigenoordeel bij het uwv aanvraag , nu maar hopen dat ze daar niet op wachten en mij alsnog ziek melden,want zon onderzoek kost mij 100 euro, het enige geluk wat ik heb is dat mijn huisarts het mij eens is dat ik nu niet kan werken, maar het blijft waardeloos dat je al meer dan vijf jaar voor een werkgever werkt en in die tijd maar 2 keer een week ziek bent geweest en dat die werkgever je niet serieus neemt. snap dus hoe je je voelt. sterkte gr. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vervelende situatie inderdaad!!! Ik voel helemaal met je mee. Die onzekerheid lijkt me slopend. Is er niet een manier om er achter te komen, wat er gaat gebeuren? Voor je eigen gemoedsrust?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)