vrijdag 5 juli 2013

back to basic

Deze maand hebben Sander en ik een leuk 'voornemen'  of 'doel'  voor onszelf: we kopen zoveel mogelijk Euroshopper en C1000 basis artikelen. Als dat er niet is, gaan we voor het huismerk, en als er geen huismerk is, dan kopen we pas het A-merk (of we laten het gewoon liggen!).

Zo hadden we gister twee propvolle tassen met brood, verschillende soorten beleg, vegetarische gehakt, pakken vla, eieren, groentes en fruit voor €23! Stond echt te kijken hoeveel je kan kopen voor dat geld, als je maar op het rood-witte logo van de huismerken let!

Nu nog kijken of het ook een beetje te eten is. Meestal vind ik Euroshopper prima; het enige dat ik weiger te kopen van dat merk is de havermout (rolled oats). Die krijg ik echt niet door mijn keel; het is net alsof je karton gedrenkt in melk eet!

Wat ik dan wél weer heel lekker vind van de Euroshopper, is de hagelslag. Ik hoef echt geen Venz, vind die van de Euroshopper eigenlijk even lekker!! En wat ik het meest ga missen deze maand is de fruitmelk.... Nu in de aanbieding bij Appie... Kostte me echt moeite om het niet mee te nemen. Geloof dat het mijn nieuwe 'zwangerschapsverslavingsdingetje' is, na de appelsap, vissticks en tomatensoep ;)

Kopen jullie wel eens van de meest goedkope budgetlijn in supermarkten? En zo ja: wat is jouw grote favoriet?

16 opmerkingen:

 1. De gezeefde tomaten, chocopasta, pindakaas, mandarijntjes in blik, mayonaise, tomaten in blik, allen van Euroshopper. De Zaanse hoeve verse melk (ook de goedkoopste bij Appie).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, de tomaten in blik ben ik inderdaad ook fan van!! :)

   Verwijderen
 2. Wij (vriend en ik) kopen bij AH al langere tijd veel (bijna alleen maar) ES en als dat er niet is het huismerk. Hoewel we wel altijd blijven opletten wat het goedkoopste is. (Raar puntje: we hebben nog niet 2x achter elkaar hetzelfde merk sambal gekocht en steeds is die van AH niet de goedkoopste..) Grappig dat jij de ES havermout niets vind, daar kan ik juist nog wel mee leven. Hoewel het inderdaad wat van je geduld vraagt voor die goed is opgenomen in de melk. Maar ik snap dan bijvoorbeeld weer helemaal niet wat er 'dark' is aan de blijkbaar met pure chocolade bedoelde ES chocoladepasta. Misschien moet ik de hagelslag eens proberen ;)

  Onze conclusie was ook al dat er met een combinatie van aanbiedingen en ES bij AH heel goed valt te winkelen. Ik sluit binnenkort (halverwege volgende week) een proef af van een maand rond proberen te komen met 100 euro boodschappengeld. Dat is dan een combinatie van ES, een beetje huismerk AH, aanbiedingen en A.ldi. Het begint er sterk op te lijken dat het gaat lukken (nog 15,- euro te besteden), hoewel ik wel moet zeggen dat een goede voorraad daarbij wel belangrijk was. Toch hebben wij niet het gevoel dat we onszelf iets hebben moeten ontzeggen deze maand. Het zou dus wel eens kunnen dat dit experiment nog een vervolg krijgt.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, da's knap, zeg! Ik weet niet of wij het gaan redden met 100 euro, maar we gaan ook ons best doen :)

   Verwijderen
 3. Ik koop nog wel eens krakelingen van het basismerk van de C1000.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is best prima te doen. vaak zijn de basis producten ook best goedkoper en.is het onzin om duurder te kopen.
  Ik ben gek op pasta en gezeefde tomaten. Gecombineerd met mijn kruidenplantjes, wat knoflook en paprika is het al heel snel een gezonde en lekkere maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de C1000 heb je havermout voor iets van 39 cent, vriend eet die altijd. De verpakking is geloof ik half Duits. Verder kopen we eigenlijk nooit A-merken, maar inderdaad altijd basismerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij kochten vroeger eigenlijk alleen maar Amerken ,maar tegenwoordig voornamelijk huismerken , het grappige is dat als je eenmaal aan de smaak gewend bent je veel dingen juist lekkerder vind dan de bekende merken, mijn dochter wilde er in het begin niet aan dat er soms weinig verschil zit tussen de Amerken en de huismerken , ik proef en merk het gelijk hoor als het een ander merk is, oke zei ik en gooide stiekem goedkope hagelslag in een Venz verpakking en het heeft dik een half jaar geduurd voor ze merkte dat ik haar voor de gek hield toen vroeg een vriend van haar die mee at ,waarom het pak aan de onderkant met plakband vastzat, een ander voorbeeld is de goedkoopste cremespoeling en shampoo van de Jumbo die ik in het begin in een fles van een duurder merk gooide , ze heeft dat nooit gemerkt en op een gegeven moment ben ik gewoon de fles gaan gebruiken waar het in zat en toen ze daar opmerking over maakte moest ze bekennen dat de goedkope shampoo en cremespoeling zelfs fijner is dan de duurdere. net als de cola light die ik van het huismerk van de C1000 en de Jumbo koop die vind ze nu lekkerder dan de dure coca cola die ze eerst alleen wou drinken ,omdat de goedkopere veel minder zoet is.het enige dat we echt alleen van de dure Amerken kopen is ketchup en mayonaise.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben opgegroeid met huismerken en aldiproducten. Dus ik weet niet beter. Voor mij zijn de aldiproducten ook stukken lekkerder dan A-merken omdat ik deze smaak juist gewend ben. Ongeacht welke winkel, ik zocht altijd naar de goedkoopste versie van iets. Sinds kort kijk ik ook wel naar de ingrediënten. Soms zitten er in goedkopere versies meer suiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop altijd het goedkoopste merk, tenzij dat ik dat niet lekker vind, dan ga ik naar het huismerk. A-merken heb ik eigenlijk alleen van tandpasta, parodontax en alleen op advies van de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het beleg van ES gewoon niet lekker. Nu ga ik altijd naar de slager hier en dat is wel een heel grote stap dan.
  Ik koop wel een aantal dingen van het huismerk van AH of Jumbo. De hagelslag van de Appie is gewoon erg lekker. Ik heb een verwende mond, ben opgegroeid met A merken en eet dat nu ook bij voorkeur. Mocht het financieel nodig zijn dan doen we die stap terug maar eerder echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee eigenlijk niet, wel bijvoorbeeld iets als gezeefde totmaten maar verder niet echt. De reden is dat bijna overal suiker in zit. Dus koop ik veel bewerkte producten bij de natuurwinkel.
  Ook veel a- merken stoppen overal suiker in.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop alleen biologische producten van een huismerk. Dat zijn er niet veel, de rest komt vers bij de bioboer vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik koop graag soepgroente en doperwten uit de vriezer van het E-merk van Jumbo.
  Eerst kocht ik vaak de pinda's van dat merk maar helaas hebben ze dit al een hele tijd niet meer in het assortiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik koop het soms, maar maak zoveel mogeijk zelf.
  de lidl heeft goede producten voor weinig geld.
  zelf maken is veel besparen.
  de euro merken zitten veel E in. Suikers.
  koffie melk heb ik ook eens gekocht. maar het is zo dun dat je meer nodig hebt en dus toch duurder uit bent.
  Dat geld ook voor gezeefde tomaten en koffie enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor sommige dingen, zoals gezeefde tomaten, is een goedkoop merk waarschijnlijk identiek aan de duurdere merken. Maar met andere zaken, zoals pindakaas, heb ik ontdekt dat er in de goedkope merken veel meer ongezonde toevoegingen zitten zoals suiker. Ik kijk dus in de eerste instantie naar de ingrediënten, en als die hetzelfde zijn, dan kies ik voor de goedkopere.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...