maandag 12 augustus 2013

Het was een nacht....

Die arme, arme Sander heeft het zwaar te verduren de laatste tijd. Elke nacht ga ik wel een paar keer naar het toilet, waardoor die arme jongen niet door kan slapen. Maar vannacht spande de kroon....

Om 11 uur lag ik te slapen en droomde dat er een spin in mijn bed liep. Ik gooide een deken over de spin en begon erop te meppen. Maar in plaats van dat ie kleiner werd en doodging, voelde ik dat de spin ongeveer de grootte had van een hand.... En nog steeds bewoog! Dus ik bleef slaan... Tot Sander me wakker maakte en vroeg waarom ik zijn hand aan het doodmeppen was. Oeps!

Vervolgens om 2 uur Sander weer de stuipen op het lijf gejaagd omdat ik misschien een flinke prop oud bloed had verloren op het toilet, (die ik in mijn slaperigheid  gewoon had doorgespoeld, omdat ik dacht dat Sander het toilet gewoon niet goed had doorgetrokken bij zijn vorige bezoek, dus ook nog eens de twijfel of ik het goed had gezien)  en last had van harde buiken en lichte, zeurende buikpijn.... Verloskundige gebeld, was waarschijnlijk oud en als de buikpijn niet erger werd en ik de kleine nog voelde bewegen, dan hoefde ik me daar ook geen zorgen over te maken... Maar dan lig je toch wel een poosje klaarwakker daarna...

Dus nee, dit was niet echt een relaxt nachtje... zeker niet als je dan ook nog eens erbij optelt dat ik nog zeker 3 keer naar het toilet ben geweest ook tussendoor. Hopelijk wordt het niet erger dan dit ;)

10 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je niet meer lekker slaapt als je bloed verloren bent. Dit soort dingen wil je niet meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker schrikken! Vooral omdat ik even dacht dat ik dus 'de slijmprop' misschien al was verloren... En dat zou een teken kunnen zijn dat de bevalling al in gang is. Maar daarna helemaal niet meer verloren, dus waarschijnlijk was het oud bloed dat opeens los is gekomen....

   Verwijderen
  2. heftig! Ik maakte zoiets mee toen ik 16 weken zwanger was en dacht dat ik een miskraam kreeg. Uiteindelijk was er helemaal niets aan de hand. Ik kan me voorstellen dat je niet meer lekker sliep!

   Verwijderen
  3. Heb het in het begin van de zwnagerschap ook veel gehad... Ligt waarschijnlijk aan de ligging van de placenta!

   Verwijderen
 2. Ik moest wel even lachen om het verhaal van die spin eerlijk gezegd...
  Ach... gelukkig was het zijn hand en niet zijn neus... LOL

  Ben je inmiddels weer rustig rondom het verliezen van die bloedprop?
  Kan me voorstellen dat je daar ontzettend van schrok zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat wel weer :) Zeker omdat het vandaag verder heel rustig is gebleven wat betreft harde buiken... En verder ook niks meer verloren, dus waarschijnlijk was het inderdaad oud bloed.

   Maar schrikken was het wel ja!!

   Verwijderen
 3. Hoeveel weken ben je zwanger?

  Als je de slijmprop verliest, dan kan het zijn dat je maar een klein stukje verliest en dat er dus helemaal niets aan de hand is. En ook als je de slijmprop helemaal verliest, dan kan het nog wel 2 of 3 weken duren voor de bevalling begint! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben 28 weken, dus ik hoop dat het wel iets langer nog duurt dan 3 weken ;) Maar het is niet zeker dat het de slijmprop was, de verloskundige had het erover dat het ook oud bloed kan zijn. Mijn placenta ligt/lag namelijk vlakbij de baarmoedermond en dat kan dus kleine bloedingen veroorzaken... Maar ik hou het wel goed in de gaten!!

   Verwijderen
 4. Wat een schrik! Gelukkig maar dat er voldoende verklaring voor is, anders slaap je de komende tijd helemaal niet meer lekker. Ik wist wel dat het aan het begin van de zwangerschap kon gebeuren (had ik dus) maar met 28 weken nog, dat wist ik dus niet. Zo zie je maar, iedereen is anders. Sanders hand niet blauw?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt inderdaad onrustig. Hopelijk slaap je komende nacht dan wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)