maandag 5 augustus 2013

Even een tegenvaller

Vandaag even een financiele tegenvaller gekregen: ik krijg mijn kraampakket niet vergoed. Heb echt een domme fout gemaakt door al mijn extra verzekeringen eruit te gooien; nu moet ik dus zelf ervoor betalen en dat komt uiteindelijk een stuk duurder uit dan wanneer ik gewoon wat extra was blijven betalen. Balen, dus!

Maargoed, je neemt een risico... En we komen er wel weer overheen! Alleen kijk ik er wel enorm tegenop om al die dingen te moeten gaan kopen. Ze verkopen wel kant en klare kraampakketten bij de Prenatal, maar daar zit dan weer niet precies in wat ik van de Kraamzorg in huis moet hebben... Bijvoorbeeld maar 1 navelklem, terwijl op de lijst 2 staat. Dus dan denk je dat je het jezelf gemakkelijker maakt, maar omdat je dan alsnog moet controleren of je wel overal genoeg van hebt en wat je nog bij moet kopen, ben je weer net zo lang bezig...

Voel me weer even net zo overweldigd als op de middelbare school, toen ik zo'n enorme waslijst kreeg met alles wat ik moest kopen (boeken, passer, geodriehoek, enz, enz). Alleen toen betaalden mijn ouders het nog en was ik dus niet zo bezig met wat het allemaal moest kosten.... ;)

Hoe hebben jullie dat aangepakt met het kraampakket?

18 opmerkingen:

 1. Ik kreeg hem ook niet vergoed, maar ik was daardoor wel goedkoper uit. Je zou eens kunnen navragen bij je verloskundige of zij niet iets hebben liggen (daar kreeg ik veel van). Een bedzeiltje zou je zo kunnen lenen van een net bevallen vriendin oid. Kraamverband zou ik wel in huis halen, maar dat is ook snel gekocht als je extra nodig hebt. Twee navelklemmen vind ik echt overdreven. En moet je niet in het ziekenhuis bevallen (ivm de eerste?) Dan heb je een navelklem helemaal niet nodig en zoveel onderleggers denk ik ook niet. En anders werkt een grote stapel handdoeken ook wel goed (dat deden ze vroeger vast ook, maar die onderleggers zijn wel heel handig en minder was :)).

  Succes! (En RELAX!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...de meeste vrouwen die thuis bevallen houden heel veel spullen uit het kraampakket over en dat wordt ingezameld en naar een ontwikkelingsland gestuurd. Dus schaf vooral niet teveel aan. Zeiltje kun je later in het kinderledikanje gebruiken, wat extra dik maandverban kopen en als je geen tweeling verwacht heb je echt aan een navelklem genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb hem zelf van mijn zorgverzekeraar en inderdaad zou even rondvragen, ken je geen mensen die al bevallen zijn, die hebben vast nog erg veel over. Mijn buurvrouw bevalt als t goe dis een maand na me dus die kan het nodige van mij krijgen. Verder heb ik net even voor je gekeken op marktplaats, je kan daar een compleet pakket kopen voor 29,95 euro. In mijn kraampakket zit ook maar één navelklem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist niet eens dat dit vergoed werd. Ik heb wel wat dingen aangeschaft maar lang niet alles en heb er nooit iemand over gehoord trouwens. Ik vond dat er veel nutteloze zaken op stonden waarvan ik me afvroeg waar ik het voor moest gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg mijn kraampakket opgestuurd door mijn verzekeraar, maar heb niets gebruikt omdat ik in het ziekenhuis ben bevallen en hier nog een weekje moest liggen. Toen heb ik het weggegeven aan een goed doel. Misschien is er iemand in de buurt die nog wat over heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt echt geen twee navelklemmen nodig. En mocht dat toch zo zijn, dan kan je man er eentje aanschaffen.
  Ik heb echt bijna het hele pakket niet gebruikt en dus weggegeven.
  Ik zou globaal alles in huis halen, in zo'n standaardpakket zit echt genoeg in. Bij mijn eerste maakte ik me er ook druk om, maar echt je kind komt hoe dan ook ter wereld en heb je iets niet, dan kan het altijd nog gekocht worden via de apotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb toevallig gisteren mijn pakket uitgepakt, welk ik wel vergoed kreeg, en er zit echt maar 1 navelklem in. Mocht je derest willen weten plaats dan even een reactie bij mij, dan mail je de inhoudwel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees net hier (http://www.ohra.nl/zorgverzekering/vragen/aanvullende-verzekeringen.jsp) en hier (http://forum.viva.nl/forum/Zwanger/Zwanger_worden_en_verzekering/list_messages/202535) dat je gedurende het jaar ook gewoon een aanvullende verzekering af kunt sluiten. Bij veel verzekeraars kan dat (bij zwangerschap) maar tot 2-3 maanden voor de bevalling, dus dan moet je opschieten :) maar misschien dat dat nog loont!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nog wel wat dingen over. Bijna alles denk want ik heb niks nodig gehad ivm mijn keizersnede. Mocht je het willen geef maar een seintje dan kruip ik de zolder op heb nog wel 4 klemmen liggen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag! Hoe kan ik jou bereiken? :)

   Verwijderen
  2. Hoi, ik ben net pas thuis en mijn vriend heeft de kids al op bed liggen, omdat wij zo'n luik hebben om op zolder te komen kan ik er nu niet op (maak teveel herrie). Ik kom er echt deze week even bij je op terug. Zal je dan eff mailen. ;)

   Verwijderen
 10. In het pakket van mij zat ook veel spul wat ik niet heb gebruikt. Ik ben wel bevallen in het ziekenhuis maar mochten dezelfde dag weer naar huis.
  Het kraamverband, alcohol en watten heb ik gebruikt. De navelklem kregen we al in het ziekenhuis. Het zeil heb ik niet gebruikt, brr. zo broeierig om op te liggen. Maar ja, als je thuis wilt bevallen is dat denk ik wel nodig.
  Ik zou de verloskundige nog wel even vragen wat echt beslist nodig is, vooral bij een thuisbevalling heb je meer nodig. En anders is alles zo gekocht hoor.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n zeil is wel heel handig als 's nachts onverwachts je vliezen breken, dan kun je met een beetje pech ook nog eens meteen achter een ander matras aan... Niet dat ik hem er voor het plezier had op liggen, maar het heeft wel nut :)

   Verwijderen
 11. En anders even her en der rondvragen? Dan kom je ook een eind!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nooit twee navelklemmen in huis gehad.Drie kinderen thuis gekregen en ze hadden allen maar 1 navelstreng:-) In geval van nood heeft de verloskundige altijd een reserve-exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou even kritisch kijken inderdaad naar dat kraampakket, en wat je echt nodig hebt. Ik herinner me vooral de bedzeiltjes en die enorme maandverbanden gebruikt te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach... je bent met het zelf aanschaffen van een kraampakket altijd nog goedkoper uit dan met adoptie....

  Niet naar bedoeld trouwens. Maar als je dmv adoptie ouder mag worden, dan lach je om dit soort kleine bedragen. Voor wij hopelijk ooit ouders mogen worden zijn we zo 20.000 euro en heel veel gedoe verder.

  Ik zou zo met je ruilen met je missertje rondom het kraampakket ;-)

  Succes met het vinden van een goedkopere optie en met de laatste loodjes natuurlijk.
  Geniet ervan meid! die misser van die paar centen is niet belangrijk en je krijgt het vast wel (anders) opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zie net een gedeeltelijk kraampakket op gratisoptehalen.nl staan: http://www.gratisoptehalen.nl/advertentie.php?id=241846

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)