donderdag 1 augustus 2013

euroshoppen loont

Afgelopen maand heb ik de hele maand alles van euroshopper gekocht (indien mogelijk) en daarmee ruim €80 bespaart op de boodschappen. Deze maand een nieuw experiment: niet meer koken uit zakjes en pakjes, maar alles zelf maken. Van koekjes tot voorgesneden groentes, van geraspte kaas tot pakjes kruidenmix... Komt er allemaal niet in deze maand ;) Ik ben benieuwd hoeveel dat ons gaat besparen. :)

Verder was juli wel een heel dure maand. We zijn beide naar de kapper geweest, Sanders schoenen moesten nieuwe zolen (alsnog goedkoper dan nieuwe schoenen, maar er zal dan ook niemand zijn die zegt oooooo, heb je nieuwe zolen?  Wat mooi! :p ), we hadden een afstudeer-etentje voor mijn zusje en mijn vader had nog een vaderdagcadeau van mij tegoed...

Kortom: die 80 euro is alweer ruimschoots opgegaan aan andere dingen. Maar deze maand voorzie ik weinig ongeplande uitgaves, dus we gaan er gewoon voor!

Hoe is juli bij jullie gegaan??

8 opmerkingen:

 1. Die €80 had anders ook opgegaan, maar nu heb je hem besteedt aan andere hele nuttige/leuke dingen. En is er waarschijnlijk op andere plekken geld 'over'.
  Ik doe de omschakeling net iets langzamer. Voorgesneden groentes die ik 'nodig'. had voor de nasi, die snij ik deze keer zelf. En heb gelijk genoeg voor de volgende 3/4 keer. De pakjes en zakjes gaan langzaamaan de deur uit, nu dochterlief wat meer ritme wil vasthouden. In kleine beetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was bij mij de grootste besparing: alles zelf maken. Hierdoor kwam biologisch eten binnen handbereik. Ik begrijp niets van mensen die gesneden groenten kopen, dat is zo 4 keer duurder! Dat heb ik dan ook nooit gedaan, zelfs niet in de 'rijke tijd'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf er soms wel schuldig aan maak. Vorige week was het bijvoorbeeld in de aanbieding bij de C1000 en heb ik het wel gekocht. Het was zó warm, dat ik gewoon geen puf had om te lang in de keuken te staan om groentes te snijden. Maar heb nu allerlei groentes in de aanbieding gekocht en er zelf pakketjes van gemaakt, zodat ik niet in de verleiding hoef te komen :)

   Verwijderen
 4. En zelf haarknippen? Wij rekenden eens uit,wat we bespaarden doordat ik al die jaren het haar van mijn man knipte. Duizenden euro's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn de laatste 30 jaar niet meer naar een kapper geweest. Ik heb altijd het haar van onze kinderen en mijn man geknipt. De 'mannen' hun haar met een tondeuse. Dat van de dochter gewoon met een schaar. Ik ging in die tijd ongeveer twee keer per jaar naar de kapper om mijn haar bij te knippen maar toen onze oudste een jaar of 12 was, is zij begonnen met het knippen van mijn haar. De eerste keren was het wat schots en scheef, wat assymetrisch maar dat stoorde niet echt en al doende leerde zij goed knippen. Ze heeft mijn haar geknipt tot ze het huis is uitgegaan. Mijn man heeft nadien 'haar taak' overgenomen en knipt nu al meer dan 10 jaar mijn haar. Ik heb een gewone carré dus niet echt ene ingewikkeld kapsel.Mijn dochter heeft ondertussen zelf kinderen en knipt hun haar ook altijd en het lukt haar al om er speciale coupekes in te steken. Doorheen de jaren hebben we heel wat bespaard door zelf ons haar te knippen....
   Hier komt er niets uit pakjes en zakjes op tafel : het kost eerst en vooral veel meer of werken met verse producten en vaak zitten er ook allerhande toevoegingen in die niet zo gezond zijn.
   Gerapste kaas is vaak niet duurder of een blok kaas kopen en zelf raspen dus ik koop wel geraspte kaas maar dan wel grote verpakkingen waarvan ik de inhoud verdeel over kleine doosjes om te diepvriezen per 2 porties. 2 porties zijn goed voor mij en mijn man en als kinderen en/of kleinkinderen mee eten, pak ik gewoon de benodigde hoeveelheid extra doosjes uit.liesbet

   Verwijderen
 5. Juli is voor ons een duurdere maand geweest of andere maanden vooral door extra uitgaven voor voeding omdat de kleinkinderen hier een paar dagen verbleven hebben en omdat onze kinderen hier bijna om de twee dagen zijn binnengesprongen om mee te eten. Het zijn misschien wel maar kleine bedragen maar op het einde van de maand voel je dat wel : meer groenten en fruit aankopen, meer vlees en vis verdwenen uit de diepvries, frequenter brood bakken, toespijs voor de boterham was vlugger op en de liters melk schoven nogal doordat de kleinkinderen heel vele melk drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet nog maar even van je euroshopperproducten. Hier zijn al veel euroshoppers vervangen door AH Basic.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...