maandag 9 september 2013

Cappucino en Cheesecake consuminderen mee

Onze konijntjes moeten er nu ook aan gaan geloven: zij consuminderen voortaan ook mee ;) Dat komt eigenlijk dankzij een vriendin van ons, die een konijn had gevonden en een grote zak konijnenvoer had gekocht. Toen de eigenaar van het betreffende konijn zich meldde, bleef ze met een zak voer van 19 kilo zitten. Die hebben wij toen van haar gekregen. Wat een luxe, niet meer elke twee weken naar de dierenwinkel hoeven rennen!

Helaas begint de bodem van deze mega-zak met voer in zicht te komen, dus moeten we nu toch weer naar de dierenwinkel toe. Maar wat blijkt? Deze zakken zijn niet alleen handiger, maar ook stukken goedkoper! Betaal je voor een zak van 2,5 kilo al snel €3,99, nu kopen we een zak van 20 kilo voor €13,79. Een besparing van ruim 18 euro, dus!

Hadden we dat maar eerder geweten... ;)

7 opmerkingen:

 1. Zelfde met caviavoer. 3 kilo is €9.25, dan komt 15 kilo op €46.25. Maar een grote zak van 15 kilo is maar €27.86, dat scheelt ook bijna 20 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig :) Wij kopen konijnenvoer altijd met 30 kilo tegelijk. Ze mogen alleen 1 soort die is behoorlijk duur, waardoor het scheelt als je in bulk koopt. En het is ook fijn dat je naar de winkel moet rennen. Minder fijn is het als je zo'n zak hebt en het dier komt te overlijden, zoals wij met ons varken hadden. Maar goed, dat voer was 'gelukkig' weer minder duur en we hadden niet zo'n megavoorraad meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was voor ons ook nog even een twijfel-momentje, maargoed... ze zijn nog vrij jong en ze zien er frivool en gezond uit, dus ik ga er maar vanuit dat ze nog heeeel lang leven!

   Verwijderen
  2. Precies dat had ik ook voor mijn katten. Duur dieet voer en toen moest er 1 in slapen maar er stond nog een zak van 10kg (a 75 euro) Toen werd de grap dat zijn broer toch nog minstens 10 kg mee moest. Met een kat van bijna 20 jaar oud die dement is, is het natuurlijk de vraag of dat gaat lukken. We zijn inmiddels 6kg voer verder.

   Verwijderen
 3. Zo, dat scheelt enorm!
  Kon het zo ook maar met mensen-voer ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe kan dat ook, hoor ;) Er zijn bedrijven die 20 kilo rijst verkopen voor een stuk lagere prijs dan je de rijst in de supermarkt koopt. Alleen de vraag is natuurlijk: waar laat je het allemaal en hoe zorg je ervoor dat het goed vers blijft en niet gaat schimmelen?? ;)

   Verwijderen
  2. Zolang je het droog bewaart is er met rijst en andere houdbare producten helemaal geen probleem. Hier staan kilo's biologische zilvervliesrijst (de echte die nog 3 kwartier moet koken en dus 2,5 uur in de hooikist gaat) en kilo's glutenvrije bloem (i.v.m coeliakie)in van die plastic opbergcontainers onder het logeerbed.
   Ook kruiden worden in grotere hoeveelheden gekocht bij ge*kruid.nl. Gewoon het potje vullen en op de rest een clipje zetten en in een doosje doen. Veel goedkoper dan de kruiden uit de supermarkt en ook vaak nog verser, zelfs al doe je een jaar of langer met de kruiden.Doe dit al een jaar of 10 en nog nooit problemen gehad.
   Maar koop alleen in bulk wat je ook echt regelmatig gebruikt

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)