donderdag 5 september 2013

Energie-verbruik tijdens de kraamweek

Gister postte ik een stukje over de kleine voorzorgsmaatregelen die Sander en ik hebben genomen toen we zagen dat het stroomverbruik met 25% was gestegen. Verschillende lezeressen reageerden: wacht maar tot de kraamweek... Dán wordt het pas erg!

Gelukkig heb ik een heel fijne kraamzorg, wat dat betreft; namelijk de moeder van een vriendin van mij. Zij kent onze blog en weet dus al hoe wij erin staan. Dat is wel heel erg fijn. Zelf is ze ook helemaal anti-waterverspilling en stroom verspillen... Dus dat scheelt enorm!

En nee, natuurlijk ga ik dat allemaal niet zelf in de gaten houden als ik net ben bevallen. Dan ben ik veel te druk met het tellen van de vingertjes en teentjes van ons mannetje, denk ik ;) Maar het is toch wel fijn om het van tevoren te bespreken; want waarom zou je in de kraamweek opeens al je eigen normen, waarden en idealen los moeten laten?!

11 opmerkingen:

 1. Geen idee, nooit gedaan volgens mij... Waarom zou je al je normen en waarden loslaten? Mijn ervaring is dat ze heel veel rekening met je houden, maar ja, ze kunnen niet elk wissewasje komen vragen, ze hebben ook hun manier van werken en de een is anders dan de ander....

  Maar als de kraamhulp zo lief is om mijn bloederige lakens (bwvs) te wassen ga ik haar niet zeggen dat ze de droger niet mag gebruiken. En als ze de wc lekker fris houdt en daarbij elke dag een beetje wc-eend gebruikt, ook goed. De gewenste 22 graden in huis bleven werden er 20 en toen ze weg was weer 17.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze laatste kraamhulp heeft in 3 dagen tijd een fles wasmiddel leeggemaakt en ze draaide wasjes met 2 kledingstukken. Ik heb dit alleen niet doorgehad, omdat ze elke keer aan de was was als ik boven was.

  Ze was helemaal niet leuk en ik weet niet of er nog een kraamverzorgster komt als er ooit een derde komt. Stom misschien, maar na de laatste kraamhulp ben ik er helemaal klaar mee. Ik mocht van de verloskundige wel een stukje naar buiten en van haar niet. Dat had ze voor de volgende dag gepland. Ze ging om drie uur naar huis en ik stond 5 minuten over drie buiten. Ik mocht mijn huis niet verlaten, maar ik wilde graag even weg en we konden bij mijn ouders aanschuiven... Dus dat hebben we gedaan en om aar geen argwaan te geven hebben we s avonds de vaatwasser gevuld. :+

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als een kraamverzorgster je niet bevalt kun je dit aangeven bij de organisatie.
   Ik heb dat bij de eerste ook gedaan kreeg daarna een hele fijne.
   Werd me deze keer ook verteld bij het intake gesprek dat als het niet bevalt we altijd moeten bellen.

   Verwijderen
 3. Gisteren net mijn kraamweek afgesloten en er zijn wel wat meer wasjes dan normaal gedraaid, maar was er wel blij mee. Eén van de wasjes werd plots nog behoorlijk vol doordat dochterlief haar speelgoedkist samen met haar vader ging opruimen en er allerlei kledingstukken uit die kist kwamen. Wel werd alles lekker buiten gedroogd en ik heb haar aangegeven dat we niet aan strijken doen in de kraamweek. Normaal doe ik dit zelf wel. Ik heb een heerlijke relaxte kraamweek gehad, voelde me zelf de volgende dag al weer super.(Mede dankzij koelend kraamverband wat ik gelijk van haar toegestopt kreeg na de bevalling en dus gelijk een zwelling voorkwam, heten perineum pads, zijn wel duur maar wat een verademing)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kraamhulp hanteerde liever een bezem en stopte de witte was bij de bonte, tot zover dus heel zuinig. Ze had een zieke moeder dus ze mocht van mij om drie uur weg. Ik schrok alleen van de rekening voor de eigen bijdrage, daarvoor moest ik dus gewoon de hele dag betalen. Man had haar lijst afgetekend en hey we waren net ouders dus opletten ho maar.
  Ilse.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik consuminder en bezuinig al zo'n dertig jaar,vanaf dat ik op mijzelf woonde. Waar ik op moest letten toen ik een baby/kleine kinderen had, was dat ik de kachel vaker of hoger aan moest doen dan voor mij nodig was. Ikzelf ging altijd wel even bewegen als ik het koud had, genoeg te doen in een huishouden immers. Maar baby's en ukkies bewegen weinig, of als ze kruipen,vlak bij de vloer, het koudste deel van het huis.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je hoeft je eigen normen en waarden niet overboord te gooien, maar vooral bij de 2e bleef ik heerlijk in bed (omdat ik bij de eerste teveel deed en hierdoor zo'n last van mn bekken kreeg (ook door hele zware bevalling) dat ik niet alleen kon zijn met dekleine toen kraamhulp weg ging en we dus familie in moesten schakelen.. dit wou ik voorkomen) en dus geen idee had dat ze idd een hele fles wasmiddel er door jaagde! wasmachine en droger staan op zolder dus geen zicht op. voor die ene week maakt te me niet uit. jammer dan... ze was een superlieve kraamhulp ook voor mn dochter. dusd at neem ik voor lief.ben juist blij dat ik me om al die dingen niet druk heb hoeven maken en fijn dat ik het daarna weer heerlijk op mijn eigen manier kon doen (gewoon volle trommels en geen fles geconcentreerd (denk dat ze dat niet wist) wasmiddel in een week maar gewoon lekker lang mee doen ;)

  en de eigen bijdrage is duur idd.. vooral bij 1e met 2 extra dagen.. maar toch ben ik erg blij met beide kraamhulpen die ik gehad heb :)

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gaf me in de kraamweek altijd helemaal over aan de kraamzorg. Ik vond dat superfijn. Ik kan me niet herinneren wat het verschil was met het energieverbruik. Ik was veels te blij met de zorg die ze gaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och, voor die ene week kon het mij ook niet zo boeien hoor. Het was ook maar een grapje gisteren ;)
  Net wat Valhalla zegt, als zij mijn bloederige was draait...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben geen kraamzorg gehad, omdat zoontje pas na 3 maanden uit het ziekenhuis kwam. Maar ik ben er eigenlijk niet zo rouwig om.
  Later wel kinderthuiszorg gehad, toen had ik er wel moeite mee om dingen los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook een hoger energieverbruik, ach ja dat zag ik pas later, wel deed ik elke keer als ik naar het toilet moest of naar beneden ging alle lichten uit (overdag) nou ja als dat het was, ik had er een superfijne kraamhulp voor terug :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)