woensdag 30 oktober 2013

Aflossing completed!

Een paar weken geleden had ik geschreven dat we ons gingen focussen op de studieschuld in plaats van de hypotheek. Toch ben ik daar weer van teruggekomen.

De reden dat we hierop terugkwamen, is eigenlijk dankzij deze blog van zakelijke bezuiniger. Hij schreef in deze blog over de 'cashflow'. Ik ben eens gaan kijken wat een grotere verbetering zou zijn voor onze cashflow en kwam er daardoor achter dat een aflossing op de hypotheek ons meer cashfow oplevert dan een aflossing op de studieschuld. Alleen als we de studieschuld in 1 keer flink omlaag kunnen brengen óf als we hem in 1 keer compleet aflossen, is het beter om de studieschuld aan te pakken.

Bij de hypotheek daalt de rente namelijk direct, terwijl bij kleine aflossingen op de studieschuld eigenlijk alleen de looptijd wordt verkort... Op de lange termijn is dat natuurlijk ook hartstikke mooi, maar  op dit moment kunnen we een directe verlaging van de maandlasten eigenlijk beter gebruiken.

Daarnaast: nog zo'n 2 maanden en dan wordt het rente-percentage bij DUO gewijzigd voor ons. Dat kan positief of negatief uitpakken, maar we hebben het vermoeden dat we vanaf volgend jaar een stuk minder rente zullen gaan betalen dan we nu doen... Terwijl we met de hypotheek nog 9 jaar vastzitten aan ons huidige rente-percentage!

Verder loopt de maand weer op zijn einde... Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat ik momenteel andere dingen had om me mee bezig te houden dan aflossingsplannen, maar de baby heeft het duidelijk nog goed naar zijn zin in mijn buik! Misschien moet ik maar huur gaan vragen per 1 november... Als ie dan enigzins op zijn mamma lijkt, is ie er nog voor die tijd uit ;) Haha ;)

Er zijn hier ook al hele weddenschappen wanneer 'Bob' zal worden geboren. Mijn moeder zegt elk weekend weer: dit weekend komt ie. Sander zegt al weken 5 november. Mijn vader denkt 2 november en mijn zusje denkt dat ie komt als ze maar zo vaak mogelijk gekke geluiden maakt tegen mijn buik aan :P Zelf durf ik geen voorspellingen meer te doen... Hij komt wanneer de tijd er rijp voor is... Of wanneer de verloskundige zo genadig is om mij de gunst te verlenen dat ze me wil en kan strippen... Dat gaan we vrijdag bespreken. Dit ook ivm mijn angst voor het ziekenhuis en de zenuwen die ik ervan krijg bij het idee dat ik er toch terecht zou gaan komen... ik hou jullie op de hoogte!

14 opmerkingen:

 1. Ik zal duimen voor een spoedige thuisbevalling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zenuwen zijn niet goed voor je dus ik duim ook voor je dat je lekker (nou ja lekker) thuis mag bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 11 november is de dag... oh nee, dat is St. Maarten :) sterkte met de laatste periode en bijbehorende spannende dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ervaringsdeskundige en vakvrouw weet ik dat dreigen met het ziekenhuis voor de meeste baby's en moeders genoeg is om spontaan te bevallen...

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. strippen hoeft ook niets te doen.. kreeg er 4 cm ontlsuiting van, een week mee gelopen, maar verder niets. gelukkig wou ik na de bevalling van 1e bij de 2e sowieso in t zh bevallen ;) (al was t achteraf niet nodig.. :D) tja het blijft afwachten.. ik hoop dat je niet te lang hoeft te wachten iig! ik weet hoe frustrerend er is juist omdat je er echt geen invloed op hebt!! dreigen met zh hielp hier helaas niets bij beide.. :p bij de 1e wel gebroken vliezen maar geen weeen en dus ingeleid.. flink zware bevalling. bij 2e dus gekozen voor zh. ingeleid dmv vliezen breken bij 40+4 (bij 39+4 al gestript..) en heel klein beetje weeenopwekkers via infuus maar wee tniet of t nodig was of niet. toen ging t snel gelukkig en goed. heb dus zelf mogen ervaren dat elke bevalling anders is.. ;) ik hoop op een voorspoedige bevalling, en dat je heerlijk mag genieten van je kleintje!!!!! en hopelijk mogen wij snel meegenieten ;) maar eerst jullie hoor ;)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben 2 keer in het ziekenhuis bevallen en ik heb dat niet als negatief ervaren. Nu waren mijn kindjes veel te vroeg dus het moest ook wel. Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met de laatste loodjes. 1 november is wel een mooie dag om jarig te zijn, zo begin van de maand. Hoop dat je lekker thuis kan blijven.

  groetjes, tabitha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat een blog van mij impact heeft gehad op je beslissing! Goede keuze in dit geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgend jaar moet ik mijn studieschuld ook gaan afbetalen ergens in juli. Heb gelukkig een hele lage rente van 0,8% per jaar. Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wilde bij mijn eerste ook graag thuis bevallen, maar dat ging uiteindelijk ook niet door. Op een gegeven moment wil je de baby ook wel zo graag er uit hebben, dat het niet meer uitmaakt!

  Ik duim voor je vandaag bij de verloskundige! Strippen kán soms net het zetje geven dat nog nodig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij mij werkte het strippen wel
  Om 11:00 gestript en om 19:13 is onze zoon geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bizar dat mensen gewoon het risico nemen om thuis te bevallen. Snap ik echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja soms heb je geen keus.
   Bij mij begonnen de heftige weeeen om 18:00.
   De verloskundige was er om 18:30 en em 19:13 was onze zoon er al.
   Liever veilig thuis dan onderweg op de snelweg!

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...