zaterdag 26 oktober 2013

Bijna een extra aflossing dankzij d'ruitdaging

Sinds begin deze maand ben ik bezig met de d'ruitdaging. De ene dag gaat het makkelijker dan de andere, maar er zijn alle dagen wel dingen die ik kan verkopen, recycelen of wegbrengen naar de kringloop.

Inmiddels heb ik al bijna een extra aflossing van €300 bij elkaar gespaard. Een gedeelte hiervan heb ik kunnen sparen dankzij allerlei kleine en iets grotere verkoopjes van spulletjes:
- Verkoop venetiaans masker - €5
- Tegelstickers €5
- Konijnenhok €10
- Vuurkorf van onze openhaard €25
- Tamboerijn €6,25
- Buikband €1
- Wolkie talkies €2
- Kaartspel €2
- Kookboekjes €1,50
- X-box €100
- Verkoop van 3 mobiele telefoons via zonzoo.nl €40

Het ziet er dus wel naar uit dat we voor het eind van het jaar nog een extra aflossing kunnen doen. Misschien zelfs nog wel twee; ik moet nog 800 clix en dan zit ik op €325 die ik ook direct weer kan aflossen.

Zoals je dus ziet: ondanks dat we geen grote bedragen meer in de hypotheek kunnen steken om versneld af te lossen, lukt het ons toch nog om door middel van dit soort kleine acties elke keer weer wat extra af te lossen. En de sneeuwbal begint inmiddels ook aardig te rollen: als we elke maand het verschil tussen het beginbedrag en onze huidige aflossing opzij zetten, kunnen we elke keer weer sneller naar een nieuwe aflossing sparen

7 opmerkingen:

 1. Goed bezig!! Ik ben wel benieuwd hoe je die clix zo snel spaart. Ik doe wel mee met alle vragenlijsten enzo maar ja iets kopen vin dkdan were zonde vn mijn geld, dus helaas gaat het hier niet zo hard. Als je tips hebt hoor ik het graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een groot gedeelte van die clix is dankzij lieve familieleden die hun reizen boeken via onze euroclix. Verder: als ik iets online bestel kijk ik ook altijd even of het bedrijf bij Euroclix is aangesloten. Zo kun je bij Hema dingen online bestellen en dan in de winkel laten afleveren.... En dan ontvang je dus clix :) Dus als ik wat bij Hema nodig heb is het een kleine moeite om het even via euroclix te bestellen.... :)

   Verder natuurlijk regelmatig mailtjes klikken en meedoen met onderzoeken. Eerst wachtte ik altijd af of ik een uitnodiging kreeg om mee te doen met een onderzoek, maar ik ben erachter gekomen dat als je inlogt op euroclix en dan klikt op 'panelclix', dat hier dan regelmatig onderzoeken bijstaan waar ik dus geen uitnodiging per email van heb gekregen....

   Als laatste zijn er ook nog wat mensen lid geworden via mijn link; je krijgt dan 10% commissie op de clix die zij verdienen :)

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt ;)

   Verwijderen
  2. Wat ook helpt is wisselen van zorgverzekering of energieleverancier via Euroclix.
   Of een nieuw mobiel abonnement (Sim-only). Allemaal dingen die je toch al zou doen, maar je verdiend er nog een extra centje aan.

   Verwijderen
 2. Wij leggen niet meer standaard extra in, in de spaarhypotheek, sinds ons inkomen fors lager is geworden. Ook wij proberen met dit soort acties toch elk jaar nog wat extra in te leggen. Zo hoop ik eind dit jaar toch nog € 2500,-- extra in te leggen. Dat is niet alleen bij elkaar gesprokkeld door verkopen, maar ook door belastingteruggave en kleine giften van ouders.
  Top hoor, dat jullie het ook zo doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg goed bezig, heb zelf van mijn marktpl.aats verkopen een weekendje weg geboekt, we zijn dan 5 jaar getrouwd, ook leuk, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zeg!!! Zo zie je maar dat alles weer helpt. En het is altijd dubbel belonend als je zo ook weer ruimte in huis creëert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed! ik verkoop bijna niets op MP, dat is zo jammer van de moeite die je ervoor doet. Bol.com gaat veel harder (met dezelfde boeken!) maar daar houd je weer zo weinig aan over...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)