dinsdag 31 december 2013

Maandboodschappen

In een van mijn vorige blogs werd gevraagd of ik nog steeds maandboodschappen doe. Het antwoord op die vraag is: ja…. Maar ik weet nog niet echt of het een succes is.

In november hebben we voor het eerst voor een volledige maand de maandboodschappen gedaan. Ze waren toen nog net op de valreep in huis, want een dag later ben ik bevallen. Na de bevalling kwam natuurlijk de kraamvisite op gang en moest ik veel vaker koffie, frisdrank en beschuit halen. Hierdoor is de maand november niet echt representatief om te bepalen of er geld te besparen valt door maandboodschappen.

December is ook niet representatief, want die maand is altijd bizar duur vanwege de feestdagen.

Eigenlijk kan ik pas eind januari echt uitsluitsel geven of maandboodschappen goedkoper zijn of niet. Ik ben nu geneigd om te zeggen dat het tegenvalt, maar ik wil het toch nog wel even een echte kans geven.

Voor komende maand wil ik dan ook even een lijstje maken met recepten die ik sowieso met de maandboodschappen + wat verse groentes kan maken. Op die manier hoop ik dan wat minder vaak voor gemakkelijke recepten te gaan….

Wordt dus alsnog vervolgd in het nieuwe jaar :)

3 opmerkingen:

 1. plannen scheelt best wel geld. En als je dan veeel boodschappen in 1 keer doet, neem je vaak toch minder onnodige dingen mee.
  Ik doe sinds kort aan vriezer koken. Voor mij werkt dat ideaal. Heel snel en makkelijk eten (in de pan, even goed opwarmen/doorkoken en dan in de hooikist verder garen) maar wel gezond en doordat ik veeel in 1 keer maak (allerlei recepten dan) kan ik grootverpakkingen nemen van vrijwel alles. Daardoor scheelt het me uiteindelijk veel geld. En toch het gemak van niet nog alles moeten snijden/mixen met m'n kabouter in d'r einde van de dag bui.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het net interessanter om meermaals per week boodschappen te doen. Ik doe al mijn boodschappen per fiets dus 'verrijd' geen benzine of diesel en ik doe mijn inkopen in verschillende winkels. Net omdat ik meermaals per week rondloop in de warenhuizen, kan ik vaak aanbiedingen kopen die ik niet zou gezien hebben als ik maar één keer per maand boodschappen zou doen. Het is, in tegenstelling wat sommigen beweren, niet zo dat je meer uitgeeft en onnodige zaken koopt omdat je meer in de warenhuizen rondloopt. Wel of niet nutteloze zaken aankopen heeft meer te zien met discipline : heb ik iets niet nodig dan koop ik dat gewoonweg niet. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat er een vervolg komt. Een conclusie kun je al wel trekken: maandboodschappen werken alleen als er geen ingrijpende levensgebeurtenissen zijn of feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)