maandag 30 december 2013

52 keer goedkoop (of minder goedkoop….) familieplezier

Het jaar is bijna op zijn einde en iedereen blikt terug op het oude jaar en vooruit op het nieuwe jaar. Er worden heel wat goede voornemens gemaakt en ik zie weer 52 doelen lijstjes voorbij komen. :) Hartstikke leuk om ieders plannen te lezen en te zien dat ik ook niet de enige ben die zich vanalles voorneemt en vervolgens maar de helft doet… ;) Maar joh, we doen tenminste wat, toch?

However, als ik terugblik op het afgelopen jaar dan kan ik eigenlijk alleen maar mooie dingen herinneren. Ik weet dat er ook wel wat minder leuke dingen zijn gebeurt, maar de geboorte van Tobias zet alles in een ander perspectief en soms lijkt het zelfs wel alsof ik op dat moment gewoon een beetje een ander, leuker persoon ben geworden.

En dan over volgend jaar…. Ik heb geen idee hoe dat gaat verlopen en ben ontzettend nieuwsgierig ernaar. In elk geval hebben we wel één goed voornemen: we willen komend jaar elke week 1 dag bestempelen als de 'family fun day', zoals Flylady dat aanraad. Voor ons zal dit dan waarschijnlijk vooral de zondag worden, maar het kan ook wel eens op een andere dag vallen.

De bedoeling is om elke week dus een dag iets leuks te gaan doen. Hopelijk verzinnen we een hoop leuke dingen die ook een beetje betaalbaar zijn….

Gister zijn we vast begonnen en zijn we met zijn drietjes gaan varen op een boot van de Spido. Was best gaaf om een stuk van de havens te bekijken… :) En het was gratis met de Rotterdampas!! Alleen moesten we na afloop wel ergens de fles geven en zijn we toen nog wel even een cafeetje ingedoken… Dat moeten we nog even uitvogelen hoe we dat beter kunnen doen. Tips zijn welkom ;)16 opmerkingen:

 1. is het een fles kv of bv? Kv is makkelijk: je neemt een thermosfles kokend water mee en in het flesje al de benodidgde hoeveelheid koud water. Je moet thuis eerst even uitvogelen hoeveel ml koud en warm water je nodig hebt om samen de juiste temperatuur te krijgen. poeder erbij, even schudden en klaar. Geen cafe meer nodig.

  Bij bv moet je toch echt een magnetron hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij is juist gezegd dat je bv niet in de magnetron moet opwarmen. Dus ik nam ook een thermosfles mee met kokend water, een hoge beker en warmde daar de fles in op, aubainmarie (of hoe je dat ook schrijft)

   Verwijderen
 2. Een keer picknicken in park of wat er maar dichtbij is bij jullie, ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb regelmatig in de bibliotheek de fles/borstvoeding gegeven! Gratis, warm en bij ons ook nog gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een magnetron bij bv? Hoe werkt dat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon opwarmen..

   Verwijderen
  2. Niet alle kinderen drinken bv direct uit de borst en ze had het over een flesje geven.

   Verwijderen
 5. Zelfde als Willemien. Thermosfles met gekookt water mee. Het koude water deed ik niet al in de fles maar in een apart flesje (zo'n klein waterflesje) en dan mengen maar. De afgemeten poeder neem je mee in een containertje (kan je kopen bij het kruidvat etc) maar een klein "tupperware"bakje werkt ook prima. Kan je je kleintje overal de fles geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goedkoop en leuk uitje; ga geocachen kost niets en is leuk zeker met mooi weer, je komt op plekjes waar je anders nooit zou komen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. thermoskan, eentje waar je het water op de temperatuur die jullie gewend zijn te geven in doet, hier heb ik een roestvrijstalen buitenkant die de hele nacht warm blijft en dan nog net zo warm is als het er in gegaan is.

  Geniet van de kleine man, enne vergeet geen foto's te maken van hem! voor je het weet is hij een dreumes, en het is super al die dagen terug te kijken!

  Enne als er ergens borden zijn, houd hem (op welke manier dan ook) er bij en zet de data er bij en wat gedaan, mijn oudste vind het super om dit terug te lezen van vroeger!

  Een Gezond en Welvarend 2014 toegewenst!

  Met vriendelijke groet,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fleswarmer die in de auto aangesloten kan worden. Een fles kraanwater om erin te doen en een fles bv of water+poeder.
  Bv in magnetron is sowieso riskant, ivm hotspots.
  Bv in openbaar onder een grote hydrofiel is vaak eenvoudiger.
  Wat betreft locaties: bibliotheek, pashokjes, veel babywinkels hebben aparte voedingsruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij op warmn in een magnetron moet je daarna even schudden, die hotspots zijn overgewaardeerd.

   Verwijderen
  2. Brandblaren in de mond zijn ook erg ondergewaardeerd. Ik heb er teveel gezien op de ehbo, en allemaal van zorgzame lieve ouders die gewoon een flesje in de magnetron hadden geschoven.

   Verwijderen
  3. je moet wel voelen hoe warm voor je het in de mond van je kind stopt. Dat ligt niet aan de magnetron maar aan de onachtzaamheid van de ouders. Ook een fles in een flessenwarmer kan veel te warm zijn.

   Verwijderen
 9. Fles vullen met kokend water in een termo hoesje erom heen is het na 3 uur precies opmde goede tempratuur. Even zoeken naar de juiste verhoudingen. Eventueel nog een flesje koud water mee (heb ik standaard voor mezelf in mijn tas).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk idee van Flylady! Het is echt meer dan een schoonmaakschema op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)