maandag 23 december 2013

In het rood!!

Nee, gelukkig sta ik op de bankrekening niet in het rood, maar als ik naar mijn budgetten kijk zoals ik die enkele maand aanhou, dan valt me op dat deze maand elk budget dat ik heb gesteld is overschreden!! Dat wordt deze maand geen geld naar de spaarrekening gooien, helaas :(

* Hypotheek is met 2 cent overschreden - in december mag ik van Sander een kersthuisje kopen ter waarde van het verschil in rente dat we inmiddels hebben bereikt. Helaas was het huisje 2 cent duurder, maar dat mocht de pret niet drukken. (Ok, ja, ik had dat kersthuisje niet echt nodig, maar check this out:)* Boodschappenbudget is nu al met €60 overschreden! Natuurlijk is dit deels te wijten aan de feestdagen, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik momenteel al blij ben als Sander me even wil helpen en niet echt de puf heb om te protesteren als hij dan nutteloze dingetjes in de wagen gooit. Ook heb ik totaal geen inspiratie voor het eten, dus komt er veel kant en klaar en voorgesneden groentes op tafel. Volgende maand toch maar weer wat beter op gaan letten!

* €31,15 teveel uitgegeven aan uitstapjes. Uit eten, een broodje hier en een patatje halen daar…. We moeten duidelijk nog even onze draai vinden met die kleine man…

* Flexibiliteitsbudget is overschreden met €120,75. Dat is mijn eigen schuld, omdat ik een veel te duur jurkje heb gekocht… Gelukkig gebeurt dat niet maandelijks, dus dit is wel eenmalig, hoop ik!

* Uitgaven voor Tobias: €293. Dit komt doordat deze maand de huur van de kolf en de rekening van de kraamzorg zijn betaalt. Ook hebben we een draagdoek gekocht, waar Sander erg veel plezier van heeft. En natuurlijk een superschattige kerst-outfit! Volgende maand zullen de kosten een stuk lager zijn.

* Budget voor inrichtingszaken: €10 overheen gegaan. Ehmz…. Ook daar zie ik regelmatig de Intratuin langskomen…. Misschien maar beter als ik die winkel volgend jaar mijd in december en mijn kerstdecoratie via internet koop…

* Cadeautjes: €30. Ik was even vergeten dat het ook wel aardig was om een kerst-cadeautje voor Tobias te kopen. Ook de trouwdag van mijn ouders had ik even niet ingecalculeerd toen ik de budgetten aan het opstellen was.

Hoe dan ook: ik kan niet wachten tot het januari is en alle tellers weer op 0 staan. Mijn goede voornemen voor 2014 is dan ook om (alweer!!) wat strenger op mijn budgetten te letten!


5 opmerkingen:

 1. Zijn jullie nog bezig met de maandelijkse boodschappen, of zijn jullie daar helemaal mee gestopt?

  En ik ben ook erg benieuwd welke draagdoek je hebt gekocht! Ook nog bezig met wasbare luiers? Ik heb vorige week Cheeky Wipes gekocht, wasbare billendoekjes. Ze bevallen erg goed, moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ook hier makkelijk eten en meer kosten. Maar dat wisten we nog van de vorige keer, dus geen schuldgevoel! Geniet maar lekker, die eerste is hectisch maar ook bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gelukkig ben ik niet zo van de maandbudgetten, alleen boodschappen, tanken (gemiddeld 2x per maand, tegenwoordig vaak zelfs maar 1x als we de maand ervoor 2x getankt hebben) en dan een deel overig. als we echt extra uitgeven, komt dat van de spaarrekening (maar dat komt omndat we wisselend inkomen heben per maand en dus elke maand alles op spaar storten wat er binnenkomt. 1e van de maand een vast bedrag terug. extra uitgaven zijn dus wel bewuste uitgaven omdat t van de spaar moet komen zegmaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach net berekend dat mijn kind (8) afgelopen jaar ruim 12000 heeft gekost. Dat is wel alles: deel hypotheek, verzekeringen, water, vervoer etc en ook alle direct aanwijsbare kosten: opvang (na aftrektoeslag) school, kleding, kadootjes, kapper, sport, zwemles, sparen name it. Ik had verwacht dat het veel minder zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat je een goed excuus hebt hoor. Je hebt net een kind gekregen. Dat is een ingrijpende levensgebeurtenis. Geen wonder dat je de financiƫle touwtjes even hebt laten vieren.

  Maar januari is een mooi moment om ze weer in handen te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)