zondag 15 december 2013

Lekker aan het vliegen en zweven

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met de 'fly-lady-methode'. Het bevalt tot nu toe best wel goed. Juist omdat het van die kleine stapjes zijn heb je niet echt het gevoel dat je hard aan het werk bent, terwijl er toch wel degelijk dingen veranderen:

- Ik maak elke avond de gootsteen schoon (shine your sink!). En als ik daar dan toch mee bezig ben, dan kan ik net zo goed even de vaatwasser inruimen en een doekje over het aanrecht halen. Dat gaat in één moeite door!
- Ik kleed me tegenwoordig aan vóór het ontbijt. Geen lui bankhangen in mijn pyjama op de doordeweekse dagen! Juist 's morgens als ik de energie heb om op te ruimen verdoe ik mijn tijd vaak…. Maar nu dus niet meer!
- Ik heb de plekken in kaart gebracht waar zich altijd rommel ophoopt. Elke dag pak ik 's morgens en 's avonds één van die plekken aan. Ik hoop dat er in de toekomst steeds minder rommel-ophoop-plekken overblijven. In elk geval heb ik er nu al twee redelijk definitief weggewerkt en eentje die elke keer weer terugkomt wordt regelmatig aangepakt.


Verder zweef ik ook rond op een roze wolk. Ben helemaal verliefd op ons kleine mannetje… Wat gaat de tijd toch snel; gister was de bevalling alweer 6 weken geleden, en Tobias is sinds die tijd al behoorlijk gegroeid en verandert! Het is echt een bijdehandje die al ontzettend helder en nieuwsgierig de wereld inkijkt.Sinds vorige week lacht hij ook regelmatig en dan smelt ik helemaal weg :) Vooral de Sparta-mars vindt ie echt helemaal geweldig. Zodra ik die aanzet dan is er een vrij grote kans dat er opeens een dikke glimlach doorbreekt op zijn gezicht…. Behalve natuurlijk als ik hem probeer te filmen/fotograferen; dan houdt ie zijn gezicht strak in de plooi. Gelukkig heeft mijn vader meer geluk gehad en heeft ie deze foto kunnen schieten:


Ik denk dat ik nu maar even naar boven ren om dit ventje op te gaan vreten ;) Haha ;)

13 opmerkingen:

 1. Schattig ventje.... Ik heb de indruk dat je zoontje hele grote voeten heeft of is dat gezichtsbedrog ? liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk gezichtsbedrog ;) Zal wel door de hoek waarin de foto is genomen liggen :)

   Verwijderen
 2. Fly lady is cool! Wat een lekker ventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker schatje... Smelt heb er zo weer zin in..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker mannetje! Hier hetzelfde, lachjes die niet op de foto komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ook wel heel benieuwd naar jullie ventje hoor :) Maar jij zet geen foto's online, toch??

   Verwijderen
  2. Op fb staat hij wel, zit jij op fb?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 5. Oh wat een heerlijk kereltje, geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een koddig mannetje!

  Jezelf netjes aankleden herinner ik me goed van Flylady. Ik baalde altijd dat mijn schoenen geen veters hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik doe uberhaupt smorgens vroeg geen schoenen aan. loop in huis altijd zonder schoenen, vind dat stukje maar onzin.. ;) maar pik eruit wat ik wel fijn vind en wat ik nodig heb of voor mij werkt :) en dat is veel!!! vooral het in kleine stapjes opbouwe van routine ipv alles in 1x

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)