woensdag 11 december 2013

Het huishouden te lijf met Flylady

Jaja, ik ga er weer eens aan beginnen…. Het huishouden in het gareel krijgen. Deze keer met de methode van FlyLady en wat hulp van een aantal dames die ook hun huishouden op orde willen krijgen…. Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen ;)

Ik ben erg benieuwd of het dit keer wel gaat werken…. ik heb inmiddels namelijk al aardig wat methodes versleten:
- De eerste poging die ik deed was met het boek aan de slag met de huishoudcoach. Dit boek had ik geleend uit de bieb en ik heb me 3 weken er druk mee bezig gehouden. Daarna moest het boek terug naar de bieb en was het al snel gedaan met mijn ijverigheid.
- Vervolgens heb ik me aangemeld voor het huishoudschema van Huishoudplaza. Hier ontvang ik nog steeds berichtjes van in mijn feed-reader, maar ik doe er niks meer, want ook dit is te vrijblijvend voor mij.
- Mijn laatste poging was van begin 2013, toen ik de organizing agenda  had gekocht. Hier zat achterin ook een schema, dat ik ongeveer anderhalve maand heb gevolgd en waar ik vervolgens ook weer mee ben gestopt, omdat ik er te moe voor was.

Kortom: tot nu toe is de combinatie huishouden op orde houden en ik niet echt een succes! Maar ik hoop dat daar met de methode van FlyLady verandering in gaat komen. Eerst ga je in 31 dagen een ochtend- en avondroutine opbouwen en daarna krijg je elke week één ruimte die je grondig moet schoonmaken.

Ik doe deze uitdaging niet in mijn eentje. Op een forum waar ik lid van ben doen een aantal andere dames ook mee. Dat motiveert me wel extra om goed mijn best te blijven doen. Dus ik heb goede hoop dat het me dit keer gaat lukken!!

11 opmerkingen:

 1. Wel. Mij lukt het ook nog steeds niet. Misschien moet ik ook maar mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gewoon al jaren hetzelfde programma voor mijn huis.
  Maandag beneden en wc en badkamer. enz enz. Lijkt mij heel eerlijk gezegd toch niet zo moeilijk om elke dag van de week vast iets te doen in huis.
  Dus eerlijk gezegd lukt het mij wel. En moet ik eens een dagje weg dan verschuif ik het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook weer begonnen met flylady. Bepaalde dingen zijn blijven hangen maar veel ook weer afgezakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet iedereen is zo gemotiveerd en gedisciplineerd vlijtig met zuinigheid.. ;) ik kan me er ook moeilijk toe zetten, weet niet waar te beginnen,etc. flylady leert het je in babystapjes. als je het officieel wil doen begin je met elke dag je aanrecht opruimen en je gootsteen schoonmaken (shiny sink) dit doe je smorgens en savonds. (zodat de moed je niet gelijk in de schoenen zakt als je je keuken binnen komt en je niet eens koffie of ontbijt kan maken smorgens ;) ) langzamerhand komen er routine dingen bij. sommige dagelijks, sommige wekelijks. en elke week is er een zone aan de beurt (keuken, woonkamer, slaapkamers, badkamer etc) waarin dan die week wat meer gedaan wordt. het werkt voor mij echt super omdat beneden wekelijks bijgehouden wordt en de ander ruimtes wat minder. ikd oe wel meer dan flylady aangeeft, maar dat moet wel met zelf 2 jonge kids en als gastouder dus jonge kids over de vloer. elke dag wel stofzuigen of swifferen, doekje over tafels, opruimen paar x per dag, bijna elke dag een wasje etc. ik heb nu alleen oppaskindjes op donderdag en vrijdag, dus ik doe op maandag het meest. dinsdagochtend moet ik mee naar t zwembad en heb ik alleens smiddags dus anderhalf/2 uur (ligt eraan hoe laat zoontje gaat slapen) dan hou ik het dus bij(vaatwasser, eten voorbereiden, tafels, vloer, opruimen etc, en even relaxen.. ben druk genoeg elke dag van 6.30 tot 19.30..) woensdag dan nog de achtergebleven klusjes en donderdag en vrijdag echt alleen t bijhouden omdat oppaskids voorgaan op huishouden natuurlijk. soms heb ik geluk en slapen ze tegelijk met zoontje en heb ik toch even mn handen vrij, maar meestal niet ;) ik ben geen huishoudelijk wonder, vind het moeilijk om eraan te beginnen (terwijl het zo klaar is als ik eenmaal bezig ben) flylady deelt dingen op in kleine overzichtelijke klusjes waardoor ik het makkelijker vind om eraan te beginnen en zelfs verslavend... heel gek om dat zelf mee te maken haha. vooral met de fb groep erbij met mensen die het snappen en hetzelfde hebben ;) wekrt voor mij motiverend juist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @daantje: even relativeren, was je misschien te moe om het vol te houden door de zwangerschap?
  @gretha le comte -meijer Zeer interessant, vooral die babystapjes en routine opbouwen en het ondersteunende forum.
  Ik ga zeker eens kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alles in het Engels! Jammer, ik haak af.
  Als er ook een Nederlandstalige groep is op fb of elders, laat het me weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. er is een nl groep op fb en ook op yahoo groups :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben inmiddels lid gewoner van de fb groep :) Extra stimulans :)

   Verwijderen
 8. Muts je vergeet ons schema van toen we zwanger waren. Weet jij nog wat die site was? Die vond ik eigenlijk nog het beste werken.

  Hoe is het met je mannetje?

  Groetjes marsha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes! Ik heb Flylady ook een tijdje gedaan. Ik heb de voel toen aardig op poten gekregen. Op een gegeven moment ontwikkelde ik mijn eigen ritme, en ben ik er mee gestopt. Maar als opstapje was het super.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...