dinsdag 10 december 2013

Zorgverzekering: wij zijn eruit!

Sander en ik zijn eruit wat de zorgverzekering betreft. Sander is overgestapt en ik blijf bij dezelfde.

Vanaf volgend jaar zitten we allebei bij Ditzo. Dit is misschien niet de goedkoopste verzekering, maar dat is voor mij niet het enige belangrijke. Ik heb vertrouwen in Ditzo. Ze hebben hun zaakjes op orde, gaan heel goed met klachten om en houden zich aan afspraken die ze met je maken. Dit zijn dingen die voor mij een belangrijke rol spelen in de keuze voor een zorgverzekering.

Wij hebben ervoor gekozen om iets meer te betalen, maar dan wel met minimaal eigen risico. We hebben wat dat betreft wel wat geleerd van onze fout dit jaar: ik dacht: ik gooi die extra verzekering voor kraamzorg er wel uit, want zó snel ben ik toch niet zwanger…. Gevolg: vorige week viel er een rekening van €320 voor kraamzorg bij mij in de bus!! Had ik nou maar elke maand een tientje extra betaalt! Zo denken wij dus ook over het eigen risico; ik ga niet om 30 euro te besparen mijn eigen risico laten verhogen met 100 euro!

Maargoed, komend jaar gaan we eerst eens even lekker van Tobias genieten, dus ik denk niet dat we volgend jaar kraamzorg nodig zullen hebben. Daarom heb ik ervoor gekozen om mezelf dit jaar weer niet aanvullend te laten verzekeren. Voor de tandarts heb ik mezelf wel aanvullend verzekerd, zoals elk jaar, want ik heb helaas slechte tanden :(

4 opmerkingen:

 1. Ondanks aanvullende verzekering betaal ik nog vier euro per uur voor kraamzorg.

  Groet kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien toch overstappen naar FBTO? Daar kun je de module kraamzorg aanzetten. :-)

  En eigen risico verhogen is alleen interessant als je dat meteen met maximaal 500 euro doet, dus een eigen risico van in totaal 850 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier voor mij wel verhoogt eigen risico, voor 't tweede jaar nu. Man niet, die gebruikt veel medicijnen en haalt altijd het verplicht eigen risico. Dit jaar ook overgestapt voor de collectiviteitskorting en een sobere basis verzekering bij Ach..mea. Ben benieuwd hoe het gaat bevallen, maar heb me goed ingelezen en ga er vol vertrouwen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zorgverzekering kiezen blijft lastig. Wel fijn dat jullie nu een besluit hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...