zaterdag 7 december 2013

Leuk rente-nieuws gekregen :)

Het rente-percentage dat we betalen over de studieschuld voor de komende 5 jaar is vastgesteld. We betalen de komende 5 jaar geen 3,58% meer, maar 0,81%. Een flinke daling, dus! We zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk toch hadden besloten om niet extra af te lossen op de studieschuld; anders was het wel zonde geweest van de investering…..

Ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren….. Als het maandbedrag hetzelfde blijft, zullen we een stuk sneller aflossen dan nu het geval is, want ipv €30 rente betalen we dan nog maar zo'n €6,80. Dit zou de looptijd een stuk verkorten…. Maar het kan ook dat Duo het maandbedrag dat we moeten betalen aanpast…. Ik ben erg benieuwd, maar kan er niks over vinden op de site van Duo…. Nog maar even afwachten tot het einde van de maand, dus…. Of misschien weet iemand hier het toevallig?? :)

10 opmerkingen:

 1. Dus nu betalen jullie zo'n 360 euro per jaar, dus jullie hebben zo'n 10.000 euro studieschuld. Ik zou het lekker in de komende 5 jaar afbetalen, wie weet wat de rente daarna weer doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat is lekker zeg... Fijn voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. straks ook even inloggen als man wakker is :D (is zijn lening dus heb zijn mobiel nodig om in te loggen). weet niet uit mn hoofd wat zn jaar is van afstuderen.. ben benieuwd naar t rente percentage! we betalen nu nog 20 euro per maand rente, dus het aflossen schiet niet erg op en man wil niet versneld aflossen helaas :( eerst buffer opbouwen terwijl dat veel minder rente oplevert. maar ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij nog geen post gehad en zie dat hij tot 2009 zn studiefinanciering had lopen(maar dan wel van 0 euro toen omdat hij t al lang genoeg had gehad tijdens zn bachelor, maar heeft zn master niet afgemaakt) dus volgend jaar pas voor ons een rentedaling. ben benieuwd!

   Verwijderen
 4. Ze passen het maandbedrag aan naar de nieuwe annuïteit. Ze delen het restant over (bij jullie vermoedelijk) 10 jaar. En hiermee komt er dan een nieuw maandbedrag uit. Wij gingen vorig jaar van 4.17 naar 0.60 (oid). En gingen een heel stuk minder betalen per maand, ook omdat ik tussentijds al een stuk had afgelost en dit nu ook gevolgen had voor het maandbedrag.

  Wij zetten nu iedere maand het verschil tussen het oude en het nieuwe maandbedrag op een aparte rekening. Wanneer over (nu voor ons nog) 4 jaar het nieuwe rentepercentage voor ons bekend wordt, hebben we een mooi bedrag op de spaarrekening staan. Hiermee kunnen we of een groot deel aflossen (zonder pijn) wanneer de rente behoorlijk stijgt. Wanneer de te betalen rente nog steeds lager is dan wij op de spaarrekening krijgen, laten we het lekker staan en blijven we het lage maandbedrag betalen.

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat scheelt mooi weer! Ik zou dan inderdaad proberen zoveel mogelijk af te lossen met dit lage percentage, wie weet wat het daarna weer gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap er niets van hoe dat kan, zo'n verschil :-) Maar lekker zeg, ik zou er idd van profiteren en het zo snel mogelijk aflossen nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. na een periode van 5 jaar passen ze de rentes aan aan de economie.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. betekent een lager bedrag van de DUO aflossing dat jullie een precies evenveel hoger bedrag gaat aflossen op de hypotheek? Dan levert t nog een beetje op...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...