maandag 2 december 2013

Mijn meest nutteloze en geldverslindende hobby

Over het algemeen beschouw ik mezelf als vrij zuinig en redelijk minimalistisch ingesteld. Toch is er één tijd in het jaar dat ik helemaal losga en veel te veel geld uitgeef aan nutteloze prullaria: met kerst! Vorig jaar waren wij rond deze tijd erg druk bezig met de aankoop van ons huis en verhuizen. Er was dus niet echt tijd om een kerstboom neer te zetten. Hierdoor heb ik last gekregen van een ernstig kerst-tekort. Dit kersttekort zorgde ervoor dat ik dit jaar het liefst de boom al in september zou willen plaatsen…..

Hiernaast heb ik ook een vrij dure hobby: ik heb een kerstdorpje! Sander en ik zijn twee jaar geleden begonnen met 1 huisje en inmiddels begint het al een echt dorpje te worden, compleet met kerkje, prieeltje en een paar winkeltjes. De bedoeling was om elk jaar samen één huisje te kopen, maar inmiddels loopt dat toch iets anders… Ik wacht op de speciale uitverkoop-dagen met 50% korting en koop er dan direct twee….  (of meer)

Zelfs tijdens de bevalling ben ik nog even gezellig met Sander en mijn vader naar de net geopende kerstafdeling van de Intratuin geweest. Ja, je leest het goed: tijdens de bevalling! Ik had geen zin om thuis af te gaan zitten wachten of het strippen bij de verloskundige had gewerkt, dus liep ik nog gezellig met de eerste onregelmatige weeën in de Intratuin rond, op zoek naar kersthuisjes… (Ik moet er wel bij zeggen: ik zat op dat moment nog een beetje in de ontkenningsfase wat de bevalling betrof. Ik was hartstikke nerveus dat de bevalling niet door zou zetten na het strippen en probeerde mezelf dus op alle mogelijke manieren af te leiden…. En ontkende dat ik al weeën had, want ik was bang dat ik het mezelf maar verbeeldde… Maar als ik het over zou mogen doen, zou ik het niet anders hebben gedaan, denk ik!)

Helaas is Sander erg streng en mocht het kerstdorpje pas neergezet worden met mijn verjaardag. Afgelopen vrijdag was het dus eindelijk zo ver! Voor het geld dat ik voor mijn verjaardag heb gehad heb ik ook direct een nieuw huisje besteld: Veronica's bridal boutique. Helemaal blij mee!!


Hebben jullie gekke hobby's die niemand achter je zou zoeken??15 opmerkingen:

 1. Mooi huisje! Nog gefeliciteerd met je verjaardag. En ik ben heel benieuwd hoe het er in z'n geheel uitziet... plaats maar eens een foto van alle huisjes in jullie woonkamer, als je wilt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook van mij een beetje late gelukwensen voor je verjaardag!
  Hier is het manlief met de gekke hobby.....hij is een beetje kerstgek zeg ik altijd ;)
  Hij maakt ook een kerstdorp maar eentje waar treintjes door rijden en bergen met sneeuw te zien zijn....elk jaar een beetje groter en
  mooier! buiten kan het ook niet op....overal lichtjes en een kerststal
  met mooie witte beelden in....Dit jaar kocht hij weer van alles bij.
  (wel zoveel mogelijk tweedehands...gelukkig maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grinnik, hilarisch! Totaal niks voor mij, maar iedereen moet z'n guilty pleasure hebben, toch? Ik ga los in de Action, da's dan weer mijn ding. Dan blijven er toch weer net iets meer dingen aan mijn handen plakken. Gelukkig is het allemaal niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *feliciteert*
  Grappig, weet nu al van vier mensen dat ze vlak voor (en tijdens dus) hun bevalling in de intratuin hebben gelopen. Het is een magische plek voor hoogzwangeren :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook een tuincentrum bevalling! Nog gefeliciteerd trouwens ;)

   Verwijderen
  2. ik liep niet in een intratuin, maar op zuidplein (overdekt winkelcentrum in rotterdam) rekende net t laaste pyamaatje af voor de kleine na 2 uur shoppen (37+6 zwanger) en toen braken mn vliezen... ik moest nog pinnen.. meisje snapte er niets van, zag niet wat er gebeurde... maar zag wel dat ik erg afgeleid was opeens.. draaide t apparaat naar me toe zodat ik de toetsen kon zien en ben daarna gauw naar een toilet gegaan om naar dekleur te kijken. vriendin belde ondertussen mijn man (had t liever zelf verteld maar goed :p dat was haar paniek) snel naar huis maar nog lang gewacht op weeeen endus ingeleid 2 dagen erna. maar ook "begonnen" in een winkel. achzoiets vergeet je je hele leven niet meer toch ;)

   Verwijderen
 5. Ik blijf momenteel maar inslaan bij de Jumbo vanwege de glutenvrije aanbiedingen. Heb nu denk ik wel 18 pakken boekweitmeel staan, 20 pakjes crackers, 20 rollen rijstwafels. Nou, ja, komt wel op met twee glutenvrijen hier.

  Wij doen niet aan kerst, maar die winterhuisjes met lichtjes....
  Ik heb ze niet, maar stiekem vind ik ze heel erg leuk. Manlief net zo. Dus wellicht beginnen we hier ook zo'n durpje ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb op mijn laptop net mijn bureaublad veranderd in een prachtig, kitscherig, bergachtig, kerstlandschap.
   Straks wat waxinelichtjes in kerstachtige glaasjes en ik ben helemaal blij, en hoefde er de deur niet voor uit en hoefde niks te kopen ;-D

   Verwijderen
 6. Alsnog van harte gefeliciteerd.
  haha toen ik het las denk ik ja, tijdens de bevalling, verkeerd geschreven, maar het is dus echt waar.
  Ook ik ben enkele jaren geleden 'begonnen'. Heb ook al een aardige serie bij elkaar. Is er bij jou in de buurt geen groenrijk?
  Daar zijn meestal een aantal gebouwen in de aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke quilty pleasure!

  Een hobby die niemand achter me zou zoeken...
  Ik ben dol op reggae. Dat zouden veel mensen niet achter me zoeken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha geweldig om de eerste weeën op te vangen in de intratuin! Nog gefeliciteerd met je verjaardag, wel leuk voor je hobby om zo voor kerst jarig te zijn, dan heb je elk jaar wel iets voor je verlanglijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte met je verjaardag. Hier zag ik schattige kersthuisjes bij het tuincentrum, poezensalon en nog iets met poezen, zo leuk. Maar helaas te duur voor mijn budget.
  Ik spaar films op dvd.....zal maar niet zeggen hoeveel ik er heb, uhum. Te veel dat is zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eigenlijk niet. Ik houd heel saai van lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kijk Eastenders, en dan het liefst 2x per dag. Eén keer de meest recente en één keer die van 3 weken geleden. Uiteindelijk kijk ik elke aflevering dus twee keer.
  In het weekend wil ik nog weleens lekker 2 uur lang naar de herhaling kijken, zowel van de recente afleveringen als van de herhalingen. En oja, ik neem het ook nog op, stel je voor dat ik een aflevering mis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voila zéh, das nu eens een leuke hobby want die doe je samen en brengt sfeer in huis. Veel beter dan al dat alternatief, spiritueel onzinnig gedoe dat je tegenwoordig overal ziet. Goed bezig, houden zo

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)