dinsdag 28 januari 2014

Minimum-maand: verleidelijk!!

Wat is het toch verleidelijk om mee te gaan doen aan de minimum-maand, zoals Lekker leven met minder, Valhalla en Firma Fluitekruid… Maar helaas pindakaas, een van mijn goede voornemens was om dit jaar eens niet aan dagen, weken en maanden mee te doen.

Niet aan de dag waarop we geen licht aandoen
Niet aan de no impact week
Niet aan de minimum maand, de weggooi maand of de buy nothing new maand

Waarom niet? Omdat ik perfectionistisch ben. En als ik mezelf een doel stel, dan wil ik dat doel halen en word ik een soort doelen-nazi die heel streng doet en chagrijnig wordt als het even tegenzit. En afgelopen jaren liep ik er elke keer tegenaan dat het me niet lukte om de doelen te halen die in zulke dagen / weken / maanden werden gesteld, dus was ik elke keer weer chagrijnig.

Toch klinkt die minimum-maand wel heel verleidelijk…. Maar ik weet nu al dat ik dan na twee weken weer zo'n zure vrouw ben geworden die al boos wordt als Sander een keertje een toetje wil eten. Dus nee, ik doe toch maar niet mee ;)

4 opmerkingen:

 1. Je moet met dit soort dingen ook wel een beetje bij jezelf blijven, dus als dit op jou een uitwerking hebt waar je niet blij van wordt, niet doen! Gelukkig leven we in een vrij land ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe met tussenpozen vier keer een minimum week. Misschien voel je je daar goed bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha,"doelen-nazi", wat een grappige uitdrukking. Ik kan jaloers naar mensen kijken die volhoudend naar hun doel toewerken, maar nu ik jouw stukje lees begrijp ik dat dat ook niet alles is

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook zo'n doelen-nazi. Mooi woord, maar een vreselijk gevoel. Het is inderdaad niet alles om op zo'n manier je doel te bereiken.
  Goed dat je dat doorhebt bij jezelf en even niet meedoet Daantje.

  Enne, een beetje doelen-nazi weet nu natuurlijk wel dat niet meedoen ook star volgehouden wordt dit jaar : )

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)