zondag 2 februari 2014

Januari

Emotioneel gaat het niet echt geweldig met mij, maar qua financiën hebben we deze maand flink wat meevallers gehad:

- Sander heeft een bonus gekregen
- Het aflosbedrag van de studieschuld is naar beneden gegaan
- We hoefden nog geen gemeentebelastingen te betalen deze maand
- Qua boodschappen hebben we het heel goed gedaan en veel minder uitgegeven (toch nog een voordeel van dat het niet zo goed ging; ik had gewoon geen zin om naar buiten te gaan en heb veel gekookt met wat er nog in huis was)
- Nog een paar budgetten die we hoger hadden ingeschat dan we daadwerkelijk hebben uitgegeven.

Uiteindelijk hebben we hierdoor €2200 opzij kunnen zetten om te sparen. Komt mooi uit! Normaal gesproken zou dit geld op de grote hoop worden gegooid en nooit meer van de spaarrekening afkomen, tenzij er een financiële apocalypse plaatsvindt (en wat de apocalypse dan is, dat schuift ook steeds verder door!, dus het komt er nooit meer vanaf!!)

Maar dit keer doen we het anders:
- €600 is bestemd voor cadeautjes; dit gaan we waarschijnlijk niet geheel uitgeven, maar we hebben dan in elk geval niet meer elke keer de discussie dat we in bepaalde maanden veel verjaardagen hebben en dus weinig kunnen uitgeven en in andere maanden veel duurdere cadeaus kunnen kopen
- €1200 is voor  kleding bestemd.
- €100 zetten we opzij voor december; dat is altijd een duurdere maand dan we verwachten
- €300 voor een uitstapje met onze trouwdag - we waren van plan om elk jaar een nacht in hotel de Plataan te verblijven en het leek erop dat we het dit jaar moesten overslaan, maar nu blijkt dat we met een beetje goed inplannen tóch lekker naar Delft kunnen :)

Uiteraard hebben we hier een spreadsheet voor gemaakt… De duizendste zo'n beetje ;)


6 opmerkingen:

 1. Goed om te budgetteren maar waar geef je 1200 euro aan kleding speciaal aan uit, dure smaak of representatieve functie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, maar dat is voor 3 personen voor het hele jaar…. Tobias groeit elke maand uit zijn kleding en Sander weet elke 3 maanden wel een broek kapot te krijgen, dus we hebben dit wel nodig… :) En zelf heb ik na de zwangerschap ook wat nieuwe kleding nodig, want helaas past het oud nog niet allemaal :(

   Verwijderen
 2. ik vind 1200 euro voor kleding op een jaar netjes hoor, zeker met een baby! (denk ook eens aan 2e hands/via fb/mp, net een leuk vinrose bloesje opgehaald voor maar 5 euro.. geen idee wat het merk normaal kost, want ik koop geen merkkleding in de winkel :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom toch gewoon hierheen: http://fryskefreefashion.weebly.com/ Kan je meteen 1000 euro van je kledingbudget schrappen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig van die bonus en meevallers! En kop op hè! Flink onder de lamp gaan zitten en proberen wat leuke dingen te doen als je even een goed moment hebt, daar kun je dan vaak weer even op teren. En goed idee van Jenny, ik ga de site ook eens bekijken ;-) Als importfries mag ik dat toch ook eigenlijk niet missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor kleding houd ik zestig per maand aan voor vier personen. Gebaseerd op eerdere cijfers. De laatste vijf jaar was dit voldoende, het was vijftig en nu met beebje erbij is het zestig. Ik koop ook via mp, met name voor mij enn de kids. Schoenen in de uitverkoop, heb je mooi spul voor een prikkie. Voor dekleine man krijg ik ook nog veel kleertjes. Nog wekelijks kraambezoek en van een nichtje van man wiens beebje vier maandjes ouder is. Ook verkoop ik onze goede, niet meer zo leuke/ te kleine/ te......op mp en stop dat bij het kledingbudget.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)