zondag 2 februari 2014

family fun day 4: naar Starbucks

Vandaag zijn we naar de Starbucks geweest voor de Family Fun day. Starbucks is voor ons altijd een beetje een bijzondere plek geweest, omdat onze relatie daar zo'n beetje is begonnen… Sander heeft mijn hart verovert door tijdens ons eerste afspraakje een thermosfles hot chocolat van de Starbucks mee te nemen toen Rotterdam nog geen Starbucks had. En zo'n beetje elke date die we hebben gehad begon of eindigde bij een Starbucks. :) Dus 'for old time sake' gingen we vandaag naar de Starbucks.

Maar eerlijk gezegd: wat een teleurstelling! Is Starbucks nou zo verandert, of zijn wij zo verandert? Die oude 'magie' die vroeger om een bezoekje aan de Starbucks hing was helemaal weg. Helaas pindakaas, hoe meer vestigingen Starbucks opent hoe minder exclusief en bijzonder het wordt…. Wij houden liever ons herinnering levend aan de tijd dat we alleen naar de Starbucks konden als we 'toevallig' op Utrecht Centraal waren en gaan voortaan maar niet meer écht naar de Starbucks.

Weet je wat wél echt magisch was? Toen we onderweg gingen richting de Starbucks hoorden we opeens een vogel zingen…. Toen we om ons heen keken welk vogeltje zo mooi aan het zingen was, zagen we op nog geen meter afstand een roodborstje zitten. Hij bleef heel rustig zitten en gaf een heel fluit-concert. Dat vond ik eigenlijk veel leuker dan het hele bezoek aan de Starbucks ;)

Kosten van vandaag:
€3 voor de treinkaartjes naar het station waar de Starbucks zich bevindt
€17,70 bij de Starbucks
€0,00 voor het fluitconcert <3

7 opmerkingen:

 1. Toen we afgelopen zomer op Schiphol waren hebben we koffie gedronken met wat lekkers bij de Starbucks. Wat een tegenvaller. De cappuccino was zo slap en de warme choco van dochter ook. De mannen hadden koffie met hazelnootsiroop maar dat proefde je ook niet echt. Het broodje van man en de koeken van ons waren wel lekker maar ik moest EUR 32,00 afrekenen en dat was het absoluut niet waard.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het weekje dat mijn vriend en ik in Barcelona waren begon elke dag bij Starbucks (geen ontbijt incl. in het hotel), heerlijk! Thee en koffie waren lekker, zo ook de cinnamon rolls...gewoon echt luxe. Personeel was ook heel vriendelijk. Als het druk is zetten ze je naam op de beker en roepen dat daarna om als het klaar is, das puur lachen met een typisch Nederlandse naam die ze daar hun strot niet uit krijgen. Maar al snel werden we herkend als 'vast klanten' en kwam er voor mijn vriend een Spaanse variant van zijn naam, verzonnen door de serveersters. Dat draagt allemaal bij aan de sfeer en de ervaring. Eenmaal terug in Nederland dachten we toen we langs Starbucks Schiphol liepen 'even de vakantie in stijl afsluiten'. Nou, die voel je aankomen, een grote teleurstelling! De medewerkers waren ronduit kortaf, koffie was lauw en mijn thee niet de smaak die ik bestelde (maar het zat al in het water dus niets meer aan te doen, aldus medewerker), het kaneelbroodje leek in de verste verte nog niet op ons verse ontbijt van de dagen daarvoor en als klap op de vuurpijl was dit alles nog duurder ook. Nou dat is snel thuiskomen, zullen we maar zeggen... Hoezo standaard kwaliteit, echt niet!

  Eigenlijk weten we het ook wel maar het bleek maar weer eens, herinnering blijven vaak het beste bewaard als het herinneringen blijven!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Starbucks is op vakantie altijd leuker. Probeer in NL eens een Doppio.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds ik met dochterlief in Londen bij de Starbucks zijn geweest lopen we er met een grote boog omheen. Daar was het (ook al?) druk, niet klantvriendelijk en geen lekkere thee en versnapering. Wij zoeken wel wat anders als we ergens willen drinken.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe eigenlijk nooit aan koffie drinken buiten de deur. Behalve...als de NS-omroeper begint met de aankondiging dat de treinen "anders" rijden, omrijden, niet rijden enzovoort.
  Dan loop ik meteen naar de Kiosk en koop voor mezelf een kop koffie. Hiermee verzuip ik mijn verdriet/teleurstelling/vervelende gevoel in een warme beker cafeïne.
  Heel soms, heel heel soms, verlang ik ernaar dat de NS omroept dat de trein nog niet komt.

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook altijd een bepaald gevoel bij Starbucks door dat het zo figureert in allerlei boeken. Maar toen ik er kwam viel het mij ook een beetje tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Starbucks is het geld niet waard, puur commercie!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)