zaterdag 1 maart 2014

Eerste €10.000 is afgelost

Vandaag ging de betaling van de hypotheek er weer vanaf. We hebben een eerste mijlpaal bereikt: er is nu €10.000 van de hypotheek afgelost.

Helaas gaat het vanaf volgende maand wat langzamer; we stappen dan over van lineair naar annuïteit. Dat is ook wel nodig, want ik heb alle vaste lasten op een rijtje gezet en als we dit niet doen dan komen we waarschijnlijk geld tekort. We kunnen nog wel besparen op een aantal dingen, maar eerlijk gezegd merk ik de laatste tijd dat het toch wel erg belangrijk voor ons is om ook wat geld te hebben wat we gewoon kunnen uitgeven aan 'nutteloze' zaken. Als we elk dubbeltje moeten omdraaien dan word ik daar zwaar depri van en dat vind ik het niet waard.

Liever de hypotheek wat langzamer afgelost en samen gelukkig leven dan een afgeloste hypotheek en elkaar ergens onderweg kwijtraken door nutteloze ruzies over cadeautjes of uitstapjes.

.....

Voor de meest recente stand van zaken over onze hypotheek, klik hier

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat dit er al vanaf is zeg! Knap gedaan hoor :) Lineair schijnt de eerste jaren inderdaad verschrikkelijk duur te zijn, of tenminste, dat er hoge lasten bij horen. Ik heb zelf ook voor de helft annuïtair en voor de helft aflossingsvrij. Alles aflossingsvrij had ook gemogen, maar dat kon niet. Dit is ook prima, dan wordt er elke maand ook nog een paar honderd euro afgelost, naast wat ik sowieso voor de aflossing spaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het al zo grappig de laatste tijd las ik ipv bespaarblogs hier alleen maar 'luxe'uitstapjes blogs. Maar je hebt gelijk hoor, genieten is zeker zo belangrijk, en hoewel dat niet altijd met geld te maken heeft, kost iets leuks doen nou eenmaal wel geld. Ik ga zo ook heerlijk lunchen met een vriendin:) Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeuj! Wat goed zeg! Ik vroeg me af, of jullie eerst de hypotheek gaan aflossen of de studieschuld. Of hadden jullie de studieschuld al afgelost? Groetjes BrEkster

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moet inderdaad wel leuk blijven!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)