maandag 7 april 2014

Het addertje onder het gras...

Afgelopen week was bij Albert Heijn de actie om voor €0,99 je boodschappen te laten bezorgen. Ideaal, aangezien wij de maandboodschappen deze week zouden gaan doen. Dus hebben we de boodschappen thuis laten bezorgen.

Ik dacht dat het redelijk 'veilig' zou zijn en dat je nergens aan vast zou zitten. Laat ik er nou geen rekening mee hebben gehouden dat je statiegeld betaalt over de kratten die ze bezorgen! Dit kost ons dus €12 omdat we drie kratten hadden! En de enige manier om die kratten in te leveren is om je boodschappen nog een keer te laten bezorgen. Maar dat zit dan natuurlijk ook weer in kratten, dus dat verrekenen ze dan weer met elkaar.

Kortom: even eenmalig boodschappen laten bezorgen door Albert kost geen €0,99, maar €12,99. Ik vind dit eerlijk gezegd echt een naai-streek van de Albert Heijn!

Gelukkig kwam Sander met een goed idee, maar het is even afwachten of dit akkoord is. Op zijn werk wordt namelijk ook regelmatig bij de Albert Heijn besteld, dus mogelijk kan hij de lege kratten meenemen naar het werk en kunnen we ze op deze manier alsnog kwijt. Maar ik blijf erbij dat ik vind dat ze wel eerlijker mogen zijn over de bijkomende kosten!

18 opmerkingen:

 1. Ik heb (tot nu toe) ook 1x besteld maar wist dit wel van te voren.Ik gebruik de paarse albert kratten nu regelmatig. Lekker stevig en ach dan is 4,- euro per krat nog niet zo slecht. Althans als ik kratten in de winkel koop heb ik het idee meer te betalen voor minder degelijke kratten.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kun je de kratten niet gewoon inleveren bij een AH vestiging? Dat heb ik bij een andere supermarkt wel eens gedaan toen ik veel moest bestellen voor een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik dus ook, maar daar doen ze niet aan bij de albert heijn helaas :(

   Verwijderen
 3. Ik laat eens per maand de zware boodschappen bezorgen. Scheelt me zoveel gesleep op de fiets. Deze week is het gratis bezorgen als je twee flessen appelsientjesap besteld. Bij elkaar zijn die goedkoper dan de bezorgkosten, dus dat heb ik maar gedaan. Woensdag komt AH weer in de keuken...ik kijk er al naar uit.
  Wat ik vervelend bij AH vind is het hoge minimumbedrag,70 euro. Om die reden bestel ik wel eens bij de Vomar, die leveren ook thuis, en dan in dozen. Bij een bestelling onder de 30 euro betaal je 4,95 euro aan verzendkosten daarboven gratis. Misschien een idee voor jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een x bestellen en kratten direct meegeven. Ecen vlug leeghalen en als hij weg is alles netjes ruimen waar het hoort...
  Ik had er ook jog 3 staan, helaas weggegeven want geen auto en laten in de schuur.
  Nu spijt, met boodschAppen in auto toch wel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je probleem. Ik bestel 3-4x per jaar bij Albert en tussendoor gebruik ik de kratten voor van alles en nog wat: wasmand, even iets opbergen/opruimen, fruitvoorraad etc...
  Ik heb ook een keer kratten van een vriendin overgenomen die eenmalig had besteld, haar de 12 euro contant gegeven, zij was weer blij. Ik vind het ook vreemd dat je ze niet gewoon bij Albert Heijn kan inleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, het staat wel ergens op site. Ik heb de eerste keer daarom nagedacht of ik het wel zou doen. Nu bestellen we ong elke 2 maanden een vooraad, superhandig, vind ik zelf. Ik haal gelijk wat kratten leeg, zodat ik er niet meer dan drie heb staan thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te weten! Ik heb er wel eens over nagedacht, maar het nog nooit gedaan, nu weet ik meteen een goede reden om er niet aan te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt de kratten toch meteen leeghalen? Om dit nou een naaistreek te noemen terwijl je het ook op had kunnen lossen vind ik nogal kinderachtig overkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat mag dus helaas niet, anders had ik dat wel gedaan. Het waren teveel boodschappen, daar kunnen ze niet op wachten.

   Verwijderen
 9. Hier haal ik ze gewoon snel leeg hoor! Geen probleem. Heb er altijd wel 1 of 2 thuis liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het komt ook doordat je erdoor overvallen bent; uit ervaring weet ik dat de bezorgers toch wel MOETEN wachten, omdat ze ook moeten wachten met vertrekken tot je betaald hebt; dus je kratten leegkieperen en daarna je boodschappen betalen, en kratten meegeven...
  voor geval je de kratten niet kwijt kunt op een andere manier, zou ik het zo aanpakken voor de volgende ( en gelijk de laatste ) keer.
  Ik heb meer dan eens de boodschappen op deze wijze aangenomen van bezorgers, voor andere mensen, en zij bestelden heel veel, en hoe berg je zoveel kratten in een klein huisje, dus ik
  maakte zo veel mogelijk leeg hoor, en zei: neem maar weer mee.
  En als ze zo lang niet kunnen wachten, dan helpen ze maar even mee met leegmaken...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de beste oplossing': lekker met z-n allen naar de l.idl !
  heb je geen auto , lekker op de fiets , gelijk gratis sporten :}
  niet te veel in 1 keer , heb je de volgende dag weer een uitje ....
  en wat aanspraak ..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mmmmm... ik laat ook regelmatig bezorgen door AH en wist wel degelijk dat dit erbij hoorde. Daarbij, ik doe dit regelmatig dus ben alleen helemaal aan het begin de prijs van die twee kratten kwijt geweest. Wat heet 'kwijt', inleveren bij de winkel zelf kan ook als je niet meer wil laten bezorgen. Dus die 12 euro is niks meer als je dit vaker doet en dus verdeelt over meerdere keren. Ik ben juist erg tevreden over de service. Toen ik jarig was, had ik recht op gratis verzending voor één keer. Vorige keer vergaten ze één product en gaven ze als excuus 10,- korting op een volgende levering. Service dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor ons wat het inderdaad een eenmalig iets, tenzij dat ze regelmatig van die acties hebben dat je voor 1 euro iets kan laten bezorgen. :)

   Maar bij welke vestigingen kan je de kratten dan terugbrengen?? Want wij hebben het nagevraagd bij de bezorger en die zei dat het niet kon :(

   Verwijderen
  2. Er zijn regelmatig goede acties dus zeker als jullie maandboodschappen doen, zou ik het vaker gaan doen. Ik heb het even nagekeken maar inderdaad, kratten inleveren bij de winkel is niet meer mogelijk omdat de bezorgservice echt een soort aparte winkel is. Er is wel de mogelijkheid om direct alle kratten terug te geven als je aangeeft voor het laatst een bestelling te plaatsen. Weer even wachten op de 0,99 actieweken ;-)

   Verwijderen
 13. Balen zeg, dat het zo tegenviel. Ik heb nog nooit iets laten bezorgen eigenlijk. Ik weet ook niet of ze dat wel doen in het buitengebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kan me voorstellen dat dat tegenviel! Ik wist ook niet dat dat zo werkte.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)