donderdag 10 april 2014

Naar de dietiste

Vandaag ben ik met Tobias naar de diëtiste geweest. Hij heeft namelijk nog steeds last van eczeem. Elke keer denken we de oplossing te hebben gevonden (bijvoorbeeld de kokosolie), maar na een paar dagen komt het dan toch weer opspelen.

Al vanaf het moment dat Tobias eczeem kreeg ben ik bij de huisarts gaan 'zeuren' of het geen koemelk-allergie zou kunnen zijn. Maar eerst moesten er allerlei zalfjes uitgeprobeerd worden die niks deden. Pas nu, twee maanden en 3 zalfjes later, gaan we eindelijk kijken of koemelk-allergie mogelijk de oorzaak is van het eczeem. De komende 4 weken gebruik ik dus speciale hypo-allergene melk op doktersrecept. Als dit helpt dan moet ik daarna nog wel weer even terug naar gewone poedermelk, om te kijken of dat het inderdaad weer verergerd.

Ik ben erg benieuwd! Als het inderdaad klopt dat Tobias koemelk-allergie heeft, dan is dit de tweede keer dat ik een heel traject doorloop zonder resultaat, terwijl ik al vanaf de eerste afspraak zelf wist wat er aan de hand was…. maar dat is misschien een beetje op de zaken vooruit lopen.

Overigens twee weken geleden met de foto-sessie hadden we veel geluk; Tobias was toen helemaal eczeemvrij en we hebben echt geweldige foto's gekregen, waaronder deze:


14 opmerkingen:

 1. Hypoallergeen hoeft niet te helpen. Mijn kinderen hebben allebei nog een graad sterker nodig gehad, . Pepti van nutrilon, pas daarna klachtenvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias krijgt ook een graadje sterker dan de hypo-allergene… Weet alleen niet meer precies hoe dat heette ;)

   Verwijderen
  2. Nutrimegen denk ik. Gebruik ik bij mijn dochter ook.

   Verwijderen
 2. Wasmiddelen en wasverzachters zijn ook heel vaak oorzaak

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als het weer even over is, dan insmeren met parafine vasseline, vetste zalf die er bestaat, mijn kinderen hebben er beiden veel baat bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. trouwens onze jongste die gaat 1x per week in bad met balneum in het badwater en onderhouden met de bovenstaande zalf.

   Hij zat echt van top tot teen onder, en nu niks meer...alleen af en toe schrale huid.

   Verwijderen
 4. Ben je voor jezelf nagegaan wat er nu anders was dan anders toen hij eczeemvrij was?
  Ik waste renate met washand,water, theelepel zuiveringszout en met marseillezeep. Dat scheelde enorm. Bij haar werd het erger als ze ging badderen. Eerste periode heeft ze daarom geen bad gezien, maar hebben we haar gewoon gewassen met washand en water in een teiltje. Nog zuinig ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, mijn kinderen hebben ook het badderen overgeslagen. Washand en marseillezep, ook hier. Voor mijn huidklachten helpt de marseillezeep ook goed.
   Overigens hadden mijn kinderen wel meer allergieën, coeliakie en de andere lactose, en beide hooikoorts,astmaklachten en vele stofjes die ze niet verdroegen. Per kind een ander setje allergieen ws niet zo handig in de praktijk. Maar je went eraan.

   Verwijderen
 5. Nou alleen nog een beetje haar op zijn bolletje
  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben inmiddels zo gewend aan dat kale koppie dat ik het juist gek vindt als een baby een enorme bos haar heeft ;)

   Overigens heeft ie heeeel lichtblonde haartjes, maar die zie je dus bijna niet!! Waarschijnlijk krijgt ie later krullen, dan groeit het haar het eerste jaar niet snel…

   Verwijderen
  2. Onze zoon had idd een enorme bos zwart haar en lange zwarte wimpers. Dan lijken ze meteen al ouder. Mijn broer was echt kaal tot hij een jaar was maar nu is hij 47 en heeft nog een enorme bos zonder inhammen of kale plekken.
   Karen

   Verwijderen
 6. Wat een schatje! Ik ben benieuwd hoe het met deze melk gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn zoontje had ook erge eczeem. Ik waste hem weinig en deed keltisch zeezout in bad. Beetje smeren met kokosolie. Absoluut géén wasmiddel gebruiken, alleen zelfgemaakte van marseillezeep. Uiteindelijk is het gewoon overgegaan, toen ie anderhalf was ofzo. Goed van je dat je de oorzaak zoekt bij de voeding en niet met hormoonzalf gaat smeren!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)